Antena Meniu Search
x

Pregătirile pentru alegerile locale au intrat pe ultima sută de metri

La sate, se lucrează de zori pentru ca scrutinul de duminică să se desfăşoare în condiţii normale. În căminele culturale din judeţul Maramureş, de exemplu, angajaţii amenjează deja secţiile de votare.

de Redactia Observator

la 23.09.2020, 17:27

Vezi și
  • Pentru locuitorii din Ulmeşti alegerile par a fi o adevărată sărbătoare.
  • La căminul cultural din localitate e forfotă mare.

Până şi alegătorii sunt pregătiţi, mai ales că în multe zone ziua votului presupune un adevărat ritual.

Muncitorii pun la punct ultimele detalii pentru scrutinul de duminică. O doamnă calcă de zori draperiile care vor îmbrăca cabinele de vot.

Între timp, alţi şase muncitori montrează barele de inox şi urnele în care localnicii urmează să introducă buletinele de vot.

Sunt coordonaţi atent de domnul Flore, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Ulmeni. De zece ani se ocupă de organizarea alegerilor. În acest an însă a avut mai multă treabă.

Flore Dan, şef SVSU Ulmeni: A fost un pic mai mult alergatura ca sa facem rost de celel necesare, avand in vedere aceasta situatie de alerta care ne pune in situatia sa aprovizionam tot ce e necsar ca lumea sa fie linistita ca se pot desfaursa alegerile in siguranta.

La 5 km distanţă, în satul Mânau, alegătorii se pregătesc şi ei pentru ziua cea mare. Orânduiala spune că prezenţa la vot este sfântă.

Astfel că, după slujba de la biserică, oamenii se vor îndreapta spre urne. Printre ei şi domnul Ţopan. Are 77 de ani şi, de când şi-a câştigat dreptul de a alege, nu a lipsit de la niciun scrutin electoral.

În toată ţara cetăţenii sunt aşteptaţi să decidă duminică viitorul localităţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Pregătirile pentru alegerile locale au intrat pe ultima sută de metri