Antena Meniu Search
x

Premierul Cîțu dă aproape 90 de milioane de lei partidelor, la rectificarea bugetară, deși în 2020 promisese că taie subvențiile

Guvernul a aprobat marţi rectificarea bugetară, care prevede, printre altele, alocări de 4,5 miliarde de lei la Sănătate şi 6,6 miliarde de lei pentru investiţii. De asemenea, Executivul a decis să dea la rectificare aproape 90 de milioane de lei pentru subvenția partidelor, în condițiile în care ministrul de Finanțe și premierul au declarat că doresc reducerea subvenției, potrivit Europa Liberă. 

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 11:15

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Premierul Cîțu a modificat pe ultima sută de metri proiectul de rectificare bugetară, după ieșirea de la guvernare a USR PLUS. Partidele urmează să primească în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro), deși toate declarațiile publice erau că urmează o tăiere a subvenției pentru partidele politice, potrivit Europa Liberă.

„A fost o solicitare de la AEP pentru a avea aceeași sumă ca anul trecut la subvenția partidelor, nu mai mare, nu mai mică, suma a fost aprobată", a declarat, marți, premierul Cîțu, la finalul ședinței de Guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară.

Potrivit sursei citate, partidele vor primi în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro), deși toate declarațiile publice anunțau că urmează o tăiere a subvenției pentru partidele politice. Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că premierul le-a promis șefilor de organizații că vor primi jumătate din suma încasată de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a o folosi în teritoriu.

În noiembrie 2020, când Florin Cîțu deținea portofoliul de la Finanțe, anunța că își „propune economii reale la bugetul de stat” prin tăierea cu „un procent semnificativ” a subvenției pentru partidele politice. El se lăuda că a redus subvenția pentru partidele politice cu 30% și în 2020. Informațiile sale sunt contrazise de datele oficiale.

Pe acelaşi subiect

„Marcel Ciolacu, așa se fac economii substanțiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României”, scria Florin Cîțu pe Facebook, ca o replică la demisia din Parlament a președintelui PSD pentru a nu încasa pensie specială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Premierul Cîțu dă aproape 90 de milioane de lei partidelor, la rectificarea bugetară, deși în 2020 promisese că taie subvențiile