Antena Meniu Search
x

UPDATE! Premierul Dacian Cioloș a discutat cu Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Care sunt concluziile

Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat cu copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga

Vezi și

Premierul desemnat Dacian Cioloș a discutat cu copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga

UPDATE 11:30 La finalul consultărilor, Alina Gorghiu la declarat că o bucură deschiderea către dialog a premierului desemnat Dacian Cioloş,  în vederea obţinerii sprijinului parlamentar.

„Nu am avut niciun fel de discuţii vizavi de listă, pentru că încă lucrează la listă. De ieri a primit mandatul, de ieri a semnat  preşedintele. (...) Am avut câteva discuţii referitoare la priorităţile noastre din programul de guvernare", a spus Alina Gorghiu.

"Din toată discuţia a reieşit un lucru: domnia sa ştie că misiunea de a conduce un guvern în această perioadă nu este deloc uşoară", a menţionat Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a confirmat, la finalul consultărilor, că aceasta a fost doar o primă discuţie cu Dacian Cioloş şi că va exista o altă discuţie după formarea echipei premierului.

Potrivit lui Vasile Blaga, Dacian Cioloş este conştient că va trebui să pună la punct două mecanisme importante: relaţionarea cu grupurile parlamentare şi consultarea cu mediul profesional.

Dacian Cioloş are zece zile la dispoziţie să formeze un Guvern de tehnocraţi şi să stabilească un program de guvernare. Apoi va trebui să meargă în Parlament, pentru votul de învestire.

__________________________________________

Întâlnirea are loc la sediul PNL din Modrogan nr. 1.

Potrivit liderului de grup al deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, PNL dorește ca programul de guvernare al viitorului Cabinet să cuprindă și principiile promovate de partid.

"Este normal ca un prim-ministru desemnat să discute cu liderii principalelor partide parlamentare, iar PNL cred că este principalul partid din România. Probabil că primul-ministru își va anunța intențiile pentru anul 2016, anumite intenții de persoane care să facă parte din Cabinet", a spus Nicolăescu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a precizat că PNL nu va face propuneri pentru Cabinetul Cioloș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » UPDATE! Premierul Dacian Cioloș a discutat cu Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Care sunt concluziile