Antena Meniu Search
x

Premierul Mihai Tudose a făcut anunţul în această seară! Ce se întâmplă cu SALARIILE şi PENSIILE, în 2018

Salariile şi pensiile vor creşte anul viitor iar proiecţia bugetară pe anul 2018 va ţine cont şi de partea de dezvoltare a României, a declarat miercuri premier

Salariile şi pensiile vor creşte anul viitor iar proiecţia bugetară pe anul 2018 va ţine cont şi de partea de dezvoltare a României, a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, adăugând că 'programul de guvernare va fi respectat literă cu literă şi cifră cu cifră'.

'Plecăm de la ce este important, este unul dintre cele mai importante documente pe care le emite un guvern şi este important şi pentru ţară şi pentru a ne duce la îndeplinire programul de guvernare. Este important să fie făcut bine, să respecte anumiţi parametri în care suntem, aş spune, şi constrânşi, dar şi cu liberul angajament, acel deficit de sub 3%. Trebuie ca în el să respectăm alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii; nu uitaţi că de la 1 ianuarie intră în vigoare Legea salarizării, la asta lucrăm acum, la acordurile fine pe Legea salarizării. Am promis, împreună cu partidul, partidul cu Guvernul, că nimeni nu va primi mai puţini bani, toată lumea va avea venituri mai mari. La asta lucrăm şi aşa se va întâmpla', a declarat Mihai Tudose, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, întrebat despre importanţa proiectului de buget pentru anul 2018.

Fiind întrebat dacă mărirea pensiilor şi salariilor se va produce anul viitor, premierul a spus: 'Salarii - în mod cert, pensiile - în mod cert. De la anul, punctul de pensie creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. (...) Respectăm programul de guvernare literă cu literă şi cifră cu cifră, fiindcă sunt şi cifre'.

Tudose a adăugat că, de asemenea, la proiecţia bugetară pe 2018 se lucrează şi pe partea de dezvoltare a României.

Pe acelaşi subiect

'Anul acesta nu ne-am plâns, fiindcă nu de asta ne-a votat lumea şi nu pentru acest motiv am venit la guvernare, să ne plângem ce am găsit, dar nu am avut niciun proiect. Anul ăsta am pus bazele proiectelor pentru anul viitor şi anul viitor va trebui ca şi prin buget să ne asigurăm că ele vor funcţiona', a declarat el.

Referitor la partea de deficit bugetar, prim-ministrul a confirmat că pe trimestrul II deficitul României este de 4,1%, dar a subliniat că la finele anului se va vedea că ţara noastră se înscrie în parametrii conveniţi cu partenerii externi.

'Pe trimestrul II aşa este. Noi nu vorbim de deficite pe trimestre, vorbim de deficite pe întreg anul, au fost nişte schimbări, dacă mai ţineţi minte, la jumătatea anului, tocmai pentru că lucrurile nu mergeau cât de repede trebuie şi în direcţia care trebuie. Am reaşezat lucrurile, aţi văzut la rectificare că suntem în parametri, la sfârşitul anului veţi vedea că am rămas în parametri şi la construcţia bugetară pe anul viitor veţi vedea, de asemenea, că suntem în parametrii stabiliţi cu partenerii şi care, până la urmă, sunt sănătoşi pentru economia noastră', a spus Tudose.

Premierul a precizat că miercuri, cu o parte din miniştrii Cabinetului său, o parte din colegii social-democraţi, cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, au stabilit care este strategia de dezvoltare pe următorii ani a României.

'Şi cred că, în sfârşit, vom avea o strategie de dezvoltare în adevăratul sens al cuvântului şi reală, normală, în următorii ani', a afirmat Tudose. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Premierul Mihai Tudose a făcut anunţul în această seară! Ce se întâmplă cu SALARIILE şi PENSIILE, în 2018