Antena Meniu Search
x

Preşedintele Iohannis a promulgat LEGI IMPORTANTE, înainte de întrevederile pentru desemnarea noului premier

Legea prin care termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prelungeşte până la data de 30 septembrie a fost promulgată de Klaus Iohannis. Preşedintele României a semnat şi decretul pentru legea care prevede ca şi persoanele din Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare.

Legea prin care termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prelungeşte până la data de 30 septembrie a fost promulgată de Klaus Iohannis. Preşedintele României a semnat şi decretul pentru legea care prevede ca şi persoanele din Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, potrivit căreia termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prelungeşte până la data de 30 septembrie 2017.

Camerei Deputaţilor a adoptat, în 23 mai, în calitate de for decizional, OG 17/2016 cu amendamente, prin care termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prelungeşte de la 30 iunie 2017 până la data de 30 septembrie acest an.

'Prin prorogarea acestui termen se urmăreşte stabilirea unui termen care să facă posibilă conformarea de către toţi beneficiarii în ceea ce priveşte obligaţia de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu, reducerea riscului înregistrării unui volum mare de solicitări înainte de expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare, reducerea riscului de nerespectare a termenelor de emitere a avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu de către beneficiarii care nu s-ar încadra în termenul actual, reducerea costurilor pentru întocmirea documentaţiilor, realizarea unor documentaţii şi lucrări de construcţii de calitate, negrevate de presiunea timpului, reducerea numărului de solicitări de autorizare respinse pentru neconformităţi', se arată în textul adoptat.

Actul normativ mai prevede că beneficiarii care au depus până la data de 30 septembrie 2017 documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanţare sunt exceptaţi de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depăşeşte 31 decembrie 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat şi legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea prevede ca şi persoanele care locuiesc în localităţile Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 23 mai, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă în acest sens.

Conform textelor adoptate, 'persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/ sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare'.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Preşedintele Iohannis a promulgat LEGI IMPORTANTE, înainte de întrevederile pentru desemnarea noului premier