Antena Meniu Search
x
LIVE

Prima reacţie a lui Klaus Iohannis, după ce premierul l-a revocat pe Alexandru Nazare: Înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, comentând revocarea lui Alexandru Nazare de la Ministerul de Finanţe, că premierul are dreptul să îşi schimbe echipa când crede că lucrurile trebuie să meargă mai bine.

De Redactia Observator la 09.07.2021, 09:24
Prima reacţie a lui Klaus Iohannis, după ce premierul l-a revocat pe Alexandru Nazare: Înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face
Prima reacţie a lui Klaus Iohannis, după ce premierul l-a revocat pe Alexandru Nazare: Înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat. Iar dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face.

Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului, are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a declarat preşedintele, întrebat dacă există sprijin pentru Executiv din partea PNL din cauza rupturii între conducerea partidului şi prim-ministru.

Președintele României se află la Sofia, unde participă la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).

Alexandru Nazare, revocat din funcția de ministru de Finanțe

Pe acelaşi subiect

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului.

Alexandru Nazare a relatat, într-o postare pe Facebook, discuţiile cu premierul anterioare revocării sale de la Finanţe, afirmând că acesta i-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu ”echipa”. În opinia fostului ministru, prim-ministrul s-ar fi putut referi la faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL.

De asemenea, Nazare subliniază că Florin Cîţu i-a cerut demisia cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, iar o demisie înaintea unei emisiuni de eurobonduri ar fi afectat condiţiile pe care ţara noastră le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Prima reacţie a lui Klaus Iohannis, după ce premierul l-a revocat pe Alexandru Nazare: Înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face