Primăria Sectorului 1 a făcut public contractul pe care îl are cu Romprest, precum şi actele adiţionale ale acestuia

De Redactia Observator.
Publicat: 11.06.2021, 21:24.
Actualizat: 11.06.2021, 21:31

Primăria Sectorului 1 a făcut public contractul pe care îl are cu Romprest, precum şi actele adiţionale ale acestuia

Mediafax

Primăria Sectorului 1 a publicat pe site-ul propriu contractul pe care îl are cu Romprest. Sursa citată precizează că demersul este pentru a „asigură transparenţa totală a relaţiei contractuale dintre Consiliul Local şi Compania Romprest Service SA, notează news.ro.

Pentru prima dată, după 13 ani de la semnare, contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiţionale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul instituţie”.

Citește și:


Toate persoanele interesate, cetăţeni, instituţii media, societate civilă, pot afla direct de la sursă cum au evoluat tarifele serviciilor prestate de către operator, care sunt principalele obligaţii ale operatorului de salubrizare şi ale autorităţii contractante sau care sunt condiţiile de reziliere a contractului, mai arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 1.

„Pentru că nu avem nimic de ascuns, am dispus transparentizarea totală a relaţiei contractuale dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest. Fostele administraţii au ţinut la secret multe dintre prevederile acestui contract, în special actele adiţonale. Până în prezent, nimeni nu a ştiut exact cât plătea primăria pentru serviciile de salubrizare şi cum s-a ajuns ca Sectorul 1 să plătească cel mai mare tarif din România pentru acest serviciu. Începând de astăzi, aceste informaţii sunt "la liber" pentru oricine”, a afirmat Clotilde Armand, conform sursei citate.

Contractul a fost încheiat iniţial pe o perioadă de 25 de ani şi a suferit modificări de-a lungul timpului, fiind încheiate 11 acte adiţionale.

Tarifele stabilite în momentul încheierii contractului şi anume în anul 2008 pentru serviciile de salubrizare au suferit modificări semnificative pe parcursul anilor. Prima creştere a tarifelor a fost aprobată în anul 2012, prin Actul adiţional nr. 7, când acestea au fost indexate cu indicele preţurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, respectiv cu coeficientul de 0.515 cu data de referinţă luna iulie a anului 2011, adica trei ani de la data încheierii contractului.

Preţurile au mai fost modificate de încă două ori, în anii 2014 şi 2019. Astfel, prin Actul adiţional nr. 8 au fost actualizate tarifele începând cu luna octombrie 2014 cu indicele preţurilor de consum pe ramura apă, canal, salubritate, iar prin Actul adiţional nr. 11 au fost introduse tarife noi.

„Un alt aspect care a făcut obiectul actelor adiţionale îl constituie modificarea suprafeţelor în care Compania Romprest Service trebuie să asigure serviciile de salubrizare. În concret, prin Actele adiţionale nr. 3, 4, 5 şi 9 au fost adăugate suprafeţe noi la cele incluse iniţial în cadrul Anexei nr. 1 din Actul adiţional nr. 1”, mai indică sursa menţionată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 21 iunie 2021. Leii sunt sfătuiți să evite investițiile financiare. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro