Antena Meniu Search
x

Video Procurorii au trimis, din nou, dosarul Revoluției judecătorilor. Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității și amplificarea psihozei terorismului

Dosarul Revoluției a fost trimis din nou în judecată. Procesul se reia la 33 de ani de la schimbarea regimului comunist, din decembrie 1989. Printre cei care vor fi judecați pentru crime împotriva umanităţii se numără fostul președinte al României, Ion Iliescu, și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu. În rechizitoriu, procurorii militari notează faptul că Ion Iliescu a indus în eroare opinia publică în mod repetat şi a amplificat psihoza terorismului.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 03.08.2022, 14:52

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator: "Mai bine de 30 de ani au durat cercetările, mai bine zi a durat realizarea rechizitoriului. După acești 30 de ani, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și fostul general al aviației militare, Iosif Rus, vor fi oficial considerați suspecți în dosarul Revoluției. Sunt acuzați de crime împotriva umanității, de faptul că au indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat și sistematic, că au amplificat psihoza generalizată a terorismului, asta ne declara astăzi procurorul general al României, Gabriela Scutea."

"Dosarul Revoluției a fost unul extrem de dificil de instrumentat, în luna mai a anului 2021, un judecător de cameră preliminară de la instanța supremă a cerut ca dosarul să se reîntoarcă la procurori astfel încât magistrații s-au văzut nevoiți ca la mai bine de 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, să refacă rechizitoriul. În luna februarie a acestui an, dosarul a ajuns la Parchetul General și în cinci luni și 15 zile procurorii au reușit să refacă rechizitoriul așa cum s-a cerut inițial, așa cum s-a cerut în nota de trimitere. El a fost deja restituit la Parchetul General, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Alături de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus mai sunt cercetați în dosarul Revoluției alte peste 200 de persoane, vorbim despre militari, ofițeri, subofițeri și civili."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Procurorii au trimis, din nou, dosarul Revoluției judecătorilor. Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității și amplificarea psihozei terorismului