Antena Meniu Search
x

Inculpaţii din dosarul Revoluţiei vor retrimiterea acestuia la procurori

O viaţă nu e de ajuns pentru a rezolva Dosarul Revoluţiei! 30 de victime, supravieţuitori sau rude ale celor împuşcaţi, au murit de la ultimul termen până astăzi, aşteptând dreptatea. Pentru supravieţuitorii care au mers astăzi la proces, agonia se prelungeşte.

De Valentin Stan la 21.02.2020, 20:38
Vezi și
  • Inculpaţii din dosarul Revoluţiei vor retrimiterea acestuia la procurori
  • Inculpaţii consideră că rechizitoriul nu este complet

O viaţă nu e de ajuns pentru a rezolva Dosarul Revoluţiei! 30 de victime, supravieţuitori sau rude ale celor împuşcaţi, au murit de la ultimul termen până astăzi, aşteptând dreptatea. Pentru supravieţuitorii care au mers astăzi la proces, agonia se prelungeşte: judecata a fost amânată până la finalul lunii martie. 

"Pe astea le-am găsit eu în mână şi torace când l-am dezbrăcat. Şi m-au minţit! Câţi ani avea fiul dumneavoastră? 18 ani şi 6 luni". 

Astăzi ar fi avut aproape 50 de ani. Dacă viaţa nu i-ar fi fost curmată de două gloanţe trase la întâmplare. 

Filip Ghimboaşă, tată victimă: S-au pus din Ministerul Apărării, din explicaţia băieţilor care au fost cu el, şi au tras cu ce au avut, grenade, cartuşe, gloanţe

De-o viaţă, mamele şi taţii care şi-au pierdut copiii în decembrie 1989 trăiesc cu un singur gând: să se găsească vinovaţii. Durerea lor creşte în fiecare zi în care Justiţia Română întârzie să facă lumină în dosarul Revoluţiei. 

Elena Văncilă, mama unei victime: 21 de ani, patru luni şi 10 zile. Terminase armata, juca rugby, în echipa de rugby de la Rapid, era salariat. A murit pe masa de operaţie, doctorii încercau să îl salveze, dar nu s-a mai putut salva pentru că avea hemoragie mare plus organe multe făcute praf şi atunci cum să nu strig în gura mare? Vreau dreptate pentru băiatul meu. El nu mai are putere să strige de acolo, dar eu am 

Peste 4.000 de victime implicate în dosar aşteaptă adevărul. Sunt supravieţuitori şi rude ale celor ucişi în 89. Tot mai puţini de la un an la altul. 30 au murit după ultimul termen şi n-au mai apucat procesul care a fost amânat din nou astăzi. 

Doru Mărieş, Asociaţia 21 Decembrie: Deja avem aici 10 luni de cameră preliminară. Avem toate şansele să prindem tot trei ani cu dosarul aici, la Înalta Curte

Mai mult, cele 3.300 de volume din dosar ar putea fi retrimise la procurori. O decizie care le-ar surâde celor trei inculpaţi: Ion Iliescu, fostul şef al Aviaţiei Militare, Iosif Rus şi Emil Cico Dumitrescu, fost membru CFSN.

Adrian Georgescu, avocat Iliescu: Eu am identificat, cel puţin în rechizitoriu, destul de multe neregularităţi. Cred că la momentul ăsta, în privinţa modului în care au fost descrise faptele domnului Iliescu, cred eu că obiectul infracţiunii nu este complet 

Adrian Vilău, avocat Iosif Rus: Dacă este o judecată după carte, după lege, în mod obligatoriu rechizitoriul se va întoarce la Parchet. În mod cert este nevinovat

Până când judecătorii de la Curtea Supremă o să decidă dacă dosarul Revoluţiei a fost întocmit legal, sute de oameni se înghesuie pe holuri la fiecare termen. Sălile de judecată nu sunt suficient de încăpătoare.

"Sunt prezente părţile în sală? O să vă rog, pentru că am luat act de prezenţa dumneavoastră, să mergeţi în afara sălii". 

Următorul termen a fost stabilit pentru 27 martie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Inculpaţii din dosarul Revoluţiei vor retrimiterea acestuia la procurori