Antena Meniu Search
x

Protest în Piața Victoriei față de ordonanța de modificare a legilor justiției

Mii de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei la un protest față de ordonanța de urgență care modifică Legile Justiției. Manifestații similare care-și afirmă susținerea față de magistrați, sunt organizate și în alte orașe ale țării.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 25.02.2019, 00:30

Protestatari antiguvernamentali în Piața Victoriei
Protest în Piața Victoriei din București față de modificarea Legilor Justiției - Mediafax Foto via Hepta

Mii de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei la un protest față de ordonanța de urgență care modifică Legile Justiției. Manifestații similare care-și afirmă susținerea față de magistrați, sunt organizate și în alte orașe ale țării.

În Piața Victoriei din București, protestatarii au venit pentru o manifestație desfășurată între orele 18.00 – 23.59. Bulevardul Kiseleff din centrul Bucureștiului a fost închis, iar pe Bulevardul Aviatorilor către Piața Victoriei a fost impusă restricție de circulație de la Piața Charles de Gaule.

Mii de persoane s-au strâns pentru a manifesta, în timp ce jandarmeria a instalat garduri. ”Hoții”, ”Jandarmeria apără hoția”, au scandat demonstranții.

Apelul la protest a fost făcut de mișcările civice Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa. Parlamentari din USR și-au anunțat și ei participarea.

Reacția Jandarmeriei

Într-un comunicat, Jandarmeria transmite că protestul ”nu respectă condițiile legii adunărilor publice”, dar transmite că va lua măsurile pentru asigurarea ordinii.

”Pentru organizarea acestei manifestații nu au fost respectate condițiile legii adunărilor publice în vigoare aceasta fiind anunțată pe rețelele de socializare, în mediul online și în mass-media. Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea și liniștea publică și va lua toate măsurile pe care le consideră necesare, astfel încât să prevină incidentele care ar putea tulbura ordinea publică pe timpul desfășurării acestei manifestații”, spune Jandarmeria.

Proteste similare în alte orașe

Demonstrații au avut loc și în alte orașe ale țării, precum  Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov. Mii de oameni au ieșit pe străzi.

Manifestațiile au avut loc în semn de sprijin pentru magistrații care, vineri, au protestat în București și în alte orașe. Ei au criticat modificările legilor justiției și au cerut independența sistemului judiciar. Magistrații au anunțat că activitatea parchetelor din Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată în următoarele zile, tot în semn de protest.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Protest în Piața Victoriei față de ordonanța de modificare a legilor justiției