Antena Meniu Search
x

Update Klaus Iohannis l-a numit pe Angel Tîlvăr ministru al Apărării Naționale. Decretul, publicat în Monitorul Oficial

Conducerea PSD, reunită luni în Consiliul Politic Naţional, a decis, prin vot, că senatorul Angel Tîlvăr este propunerea partidului pentru Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu. Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis președintelui României propunerea de preluare a mandatului, iar Klaus Iohannis a semnat rapid decretul, fiind organizată și ceremonia de investitură, luni seara. "Îi mulţumesc preşedintelui Ciolacu pentru cuvintele de apreciere. Dacă va fi omologată propunerea mea, primul om cu care voi discuta va fi Dîncu", reacţionase inițial Angel Tîlvăr. "Sunt senator. Am fost membru în delegaţia NATO pe care acum o conduc", a mai adăugat acesta.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 22:57

Vezi și

UPDATE 20:55. Angel Tîlvăr a depus jurământul de învestitură

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Au mai participat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 20:30. Angel Tîlvăr este oficial noul ministrul al Apărării

Decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea lui Angel Tîlvăr în funcţia de ministru al Apărării.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a transmis şefului statului această propunere de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, după ce Consiliul Politic Naţional al PSD a decis cu unanimitate de voturi nominalizarea senatorului Angel Tîlvăr pentru acest portofoliu.

UPDATE 18:40. Klaus Iohannis l-a numit pe Angel Tîlvăr la conducerea MApN

"Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 octombrie 2022, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 20:30", a transmis Administrația Prezidențială.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit, luni, la sediul central al partidului din şoseaua Kiseleff, la ora 16.00, pentru a stabili înlocuitorul lui Vasile Dîncu la Ministerul Apărării. Prin votul conducerii PSD, propunerea social-democraţilor este senatorul Angel Tîlvăr.

„Decizia colegului meu este o decizie cu puternică încărcătură emoțională. Eu înțeleg să îi respect decizia și așa am procedat de fiecare dată când au fost situații asemănătoare. Cu siguranță dacă domnia sa va găsi de cuviință să îmi detalieze motivele pentru care a demisionat eu voi avea această discuție cu domnia sa, cu atât mai mult cu cât relația mea cu Vasile Dîncu este una amicală, este una prietenească”, a spus Angel Tîlvăr, după ce a fost votat de social-democrați pentru a fi propunerea pentru Ministerul Apărării.

Cine este Angel Tîlvăr, propunerea PSD pentru Ministerul Apărării

Angek Tîlvăr a terminat în 2004 Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, fiind Profesor, Limbă şi Literatura Engleză. În 1981- 1985 a urmat Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine   Limbi străine, Pedagogie, în 1993-1995, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Ştiinţe Politice, Comunicare, Relaţii Internaţionale. A fost Bursier Socrates în 1999, iar în 2003 - 2004 a urmat un curs la Colegiul National de Apărare ”Mihai Viteazul”. În 2012 a urmat un curs la Academia Naţională de Informaţii şi la Institutul Diplomatic Român. În 2012 a terminat doctoratul, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi, în Ştiinţe Umaniste, transmite news.ro.

În 2008 a fost ales senator, pe listele PSD. A mai avut trei mandate în Camera Deputaţilor, iar în actualul legislativ a intrat în Senat, tot din partea PSD. 

În perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015 a fost Ministru delegat pentru Relaţiilor cu Românii de peste hotare. 

Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, potrivit declarației de avere

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Senatului, Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, însă are două autoturisme, un Hyundai Santa Fe din 2015 şi un Ford Fusion, din 2007, precum şi o şalupă Laguna, din 2009. 

Are deschise mai multe conturi în lei şi valută, în care deţine sume precum 69.010, 23 lei, 1821.44 lei, 35.379,98 euro, precum şi mai multe carduri, împreună cu soţia.

Acesta a avut un venit, pe ultimul an fiscal, ca senator, de 141.636 lei, în timp ce soţia sa, care lucrează ca inspector la Consiliul Concurenţei, a câştigat 72.845 lei, precum şi 7462 lei, ca profesor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis l-a numit pe Angel Tîlvăr ministru al Apărării Naționale. Decretul, publicat în Monitorul Oficial