Antena Meniu Search
x

Video PSD vrea plecarea unui ministru PNL după scandalul azilelor groazei, însă Iohannis se opune: "Demisiile politice au fost suficiente pentru moment"

PSD scoate în luptă două femei pentru a prelua ministerul muncii şi cel al familiei. Cele două nume propuse sunt Natalia Intotero şi Simona Bucura Oprescu. Cele două ar putea fi numite, până la finalul săptămânii, la ministerele lăsate libere după demisiile lui Budăi şi Firea. Scandalul azilelor groazei e departe de a se stinge. Premierul Ciolacu mai aşteaptă şi alte demisii. Un nume pe listă este cel al Ralucăi Turcan care, pe vremea când era ministrul muncii, a avizat înfiinţarea azilelor din Voluntari. Totuşi, preşedintele Iohannis consideră că sunt suficiente demisiile de până acum.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 17.07.2023, 20:10

Vezi și

Social-democraţii au votat - două femei în Guvern. Simona Bucura Oprescu în locul lui Marius Budăi, la ministerul muncii şi Natalia Intotero care va prelua portofoliul familiei lăsat vacant în urma demisiei Gabrielei Firea.   

Florentina Lazăr, reporter Observator: "După o sedinţă crucială care a durat mai puţin de o oră, social-democraţii au mizat pe două femei pentru ocuparea funcţiilor vacante de miniştrii. La jumătatea acestei săptămâni, Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero vor prelua, cel mai probabil, portofoliile, după ce vor depune juraământul la Cotroceni."

Marcel Ciolacu, premier şi preşedintele PSD: "Două doamne atât cu activitate şi politică, şi cu activitate în Parlament." 

Cine va prelua pozițiile vacante?

Pe acelaşi subiect

Simona Bucura Oprescu este deputat PSD de Argeş. În 2012 a fost aleasă parlamentar pentru prima dată, iar în prezent este preşedinte al comisiei pentru administraţie publică din parlament. Încă de luna trecută, înainte de învestirea executivului condus de Ciolacu, numele Simonei Bucura Oprescu a fost în cărţi pentru Ministerul Muncii. 

Numele Nataliei Intotero s-a mai regăsit în alte Guverne. În executivul Dăncilă, Intotero a fost ministrul românilor de pretutindeni, iar în guvernul Ponta a fost secretar de stat la externe. Intotero este deputat, iar din 2020 conduce comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor. 

PSD vrea plecarea Ralucăi Turcan

Dacă PSD şi-a rezolvat problemele politice, în interior, acum rămâne ca PNL să tranşeze lucrurile cu Raluca Turcan, un alt nume aşteptat să completeze lista demisiilor de onoare în scadalul azilelor groazei.                                                                                                                                  

Marcel Ciolacu: "Azi mi-au venit foarte multe hârtii după multe controale. Sunt ferm convins că în zilele urmatoare vor fi suficiente destituiri peste tot unde au existat nereguli. Haideţi să vedem toate documentele, eu nu am cerut nici demisia domnului Budăi, nici a doamnei Firea. Aş dori să văd toate documentele, să vedem ce implicări sunt ale celor care au condus Ministerul Muncii."

Dacă premierul se fereşte să dea nume direct, Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al social democraţilor o spune direct. 

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: "Doamna Raluca Turcan este la fel de vinovată ca Marius Budăi, doamna Turcan fiind una dintre persoanele care au avizat azile groazei ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică, nu o acuz dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a transformat într-unul al groazei. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu." 

De la Cotroceni, preşedintele vede lucrurile diferit. "Demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este momentul să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate pentru grozaviile făcute", explică Klaus Iohannis

La rândul său, Raluca Turcan susţine că: "La momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale. (...) Oricine intervine pentru a acoperi nereguli în activitatea unor astfel de centre, pentru a ascunde nerespectarea obligațiilor în derularea activității, sau pentru a bloca aflarea adevărului, trebuie să plătească. Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți."

Raluca Turcan a semnat în urmă cu doi ani avizul de acreditare pentru asociaţia lui ştefan godei, patronul azilelor groazei, din Voluntari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri politice » PSD vrea plecarea unui ministru PNL după scandalul azilelor groazei, însă Iohannis se opune: "Demisiile politice au fost suficiente pentru moment"