Antena Meniu Search
x

Putin a propus Poloniei SĂ ÎMPARTĂ Ucraina cu Rusia!

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus fostului premier polonez Donald Tusk în 2008, într-o vizită la Moscova, ca cele două ţări să împartă Ucraina între ele

Preşedintele rus Vladimir Puţin i-a propus fostului premier polonez Donald Tusk în 2008, într-o vizită la Moscova, ca cele două ţări să împartă Ucraina între ele

Dezvăluirile au fost făcute de către preşedintele Seimului (Camera inferioară a Parlamentului polonez) Radoslaw Sikorski pentru site-ul american Politico.com. Putin "a vrut ca noi să devenim participanţi în această împărţire a Ucrainei. Acesta vrea ca Polonia să angajeze trupe în Ucraina. Acestea sunt semnalele pe care ni le-au trimis... Ştiam cum gândesc de ani de zile. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care Puţin i le-a spus premierului meu Donald Tusk (care urmează să fie preşedintele Consiliului European) când a vizitat Moscova. A spus că Ucraina este o ţară artificială, că Liov este un oraş polonez şi de ce să nu rezolvăm împreunăDin fericire, Tusk nu a răspuns. Ştia că este înregistrat", afirmă Sikorski, conform Mediafax.

Drumul către actualul conflict din Ucraina a început încă din 2008, potrivit lui Sikorski, care afirmă că intenţiile ruse au devenit clare la summitul NATO de la Bucureşti, unde Putin "a susţinut primul său discurs în care a afirmat că Ucraina este o ţară artificială şi că cea mai mare parte din aceste pământuri aparţin istoric Rusiei".

Kremlinul a ameninţat, în cursul summitului, că va răspunde militar dacă Ucraina sau Georgia se alătură Alianţei Nord-Atlantice. Câteva luni mai târziu, forţele ruse au purtat un război-fulger pe teritoriul Georgiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Putin a propus Poloniei SĂ ÎMPARTĂ Ucraina cu Rusia!