Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Certificatul verde nu va fi obligatoriu la magazinele esențiale

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, că certificatul verde nu va fi obligatoriu pentru accesul în magazinele esențiale.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 10:52

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Întrebat despre propunerea premierului interiamr Florin Cîțu privind impunerea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și malluri, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență a lămurit, la un post de televiziune, că nu era vorba de magazine esențiale. 

„Nu ne referim la magazinele esențiale”, a adăugat Arafat, menționând că, dacă se va impune temporar această măsură, va include și magazinele, dar cele care nu sunt „esențiale”.

Raed Arafat nu vrea izolarea Capitalei

Raed Arafat consideră că o decizie de carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, acolo unde rata de infectare a ajuns la cifre record pentru România, este una greu de implementat, dat fiind numărul mare de locuitori și importanța economică a zonei. Șeful DSU a precizat, totuși, că acesta este un punct de vedere personal, urmând ca CNSU să ia o hotărâre în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Raed Arafat: Certificatul verde nu va fi obligatoriu la magazinele esențiale