Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan, despre lipsa banilor pentru pensii şi alocaţii: Adevărul va ieşi la iveală în prima şedinţă de Guvern

Mnistrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat, marţi, la Parlament, despre afirmaţia sa că nu mai sunt bani pentru pensii şi alocaţii, că adevărul va ieşi la iveală la rectificarea bugetară.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 14:12

Raluca Turcan, despre lipsa banilor pentru pensii şi alocaţii: Adevărul va ieşi la iveală în prima şedinţă de Guvern
Raluca Turcan - Hepta

Turcan a mai spus că a spus zilnic despre aceste probleme, în Guvern şi că a dorit să rezolve problema cu MInistrul de Finanţe şi cu premierul. ”Am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a dezvăluit Turcan. ”Realitatea este că pare că în dezbaterea publică să fie cuvântul meu contra cuvântul altora. Adevărul va ieşi la iveală cel mai probabil în prima şedinţă de Guvern, când se va face rectificarea bugetară, şi de la bugetul de stat va fi subvenţionat bugetul Ministerul Muncii şi bugetul asigurărilor sociale de stat cu suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru luna decembrie”. a declarat Turcan, potrivit news.ro.

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că  a vorbit despre aceste lucruri în şedinţa de guvern aproape zilnic, ca să nu spună că de mai multe ori pe zi. ”Dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional, pentru că dreptul la pensie este un drept după zeci de ani de muncă, pentru nişte oameni, şi mi se pare normal ca ministru al Muncii, să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi cu premierul. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv hotărârea de guvern pentru că nu erau bani în fondul de rezervă, şi am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii pentru luna noeimbrie, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a spus Turcan. 

Luni, Raluca Turcan a transmis un mesaj intern pe grupul partidului, în care îl acuza pe premierul interimar Florin Cîţu că  e dispus ”să joace la poker până şi banii de pensii”, şi arăta că i-a transmis premierului de o lună că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii. ”Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, a scris Turcan. 

Ministerul Finanţelor anunţă că verifică 17 ministere, inclusiv Ministerul Muncii, dar susţine că acţiunea de control a fost programată din 26 ianuarie

Pe acelaşi subiect

Misterul Finanţelor Publice a transmis marţi, că verifică 17 ministere, inclusiv Ministerul Muncii, dar susţine că acţiunea de control a fost programată din 26 ianuarie. Reacţia vine după ce în spaţiul public s-a afirmat că ministrul Finanţelor a trimis Corpul de control la Ministerul Muncii, după ce ministrul Raluca Turcan a afirmat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii.

Direcţia Generalã de Inspecţie Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanţe, efectueazã în acest moment 20 de acţiuni de inspecţie la 17 ministere, printre care şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi la alte trei autoritãţi/instituţii publice. Acţiunea de inspecţie la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a fost demaratã în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acţiuni de verificare”, a transmis, marţi, MInisterul Finanţelor Pulice, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, controalele sunt prevãzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021. ”Verificãrile sunt menite sã asigurare respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativã a întreprinderilor publice şi respectarea prevederilor legale referitoare la investiţiile realizate din fonduri publice şi la bunurile din domeniul public şi privat al statului, inclusiv a celor care aparţin patrimoniului cultural naţional mobil. Acţiunile de inspecţie sunt dispuse conform prevederilor art. 22 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv, ca urmare a indiciilor de abateri de la legalitate identificate la nivelul MF, potrivit prevederilor art. 3^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 109/2011 şi ale art. 288 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Alte prevederi legale incidente sunt art. 59^1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 109/2011 şi art. 606 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 57/2019”, a mai transmis Ministerul Finanţelor.  

Reacţia vine după ce, luni, în spaţiul public s-a afirmat că ministrul Finanţelor a trimis Corpul de control la Ministerul Muncii, după ce ministrul Raluca Turcan a afirmat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Raluca Turcan, despre lipsa banilor pentru pensii şi alocaţii: Adevărul va ieşi la iveală în prima şedinţă de Guvern