Antena Meniu Search
x

Miniştrii numiţi de Premierul Dăncilă vor fi audiaţi luni în Parlament

Zi plină de răsturnări de situaţie în desemnarea noului Guvern. Lista cu miniştri s-a modificat peste noapte după ce premierul desemnat a respins câteva nume.

Vezi și

Zi plină de răsturnări de situaţie în desemnarea noului Guvern. Lista cu miniştri s-a modificat peste noapte după ce premierul desemnat a respins câteva din numele propuse în interiorul PSD. Din noul cabinet, vor face parte 14 miniştri noi. Unii dintre ei au aflat aseară că au fost propuşi. Cel mai tânăr are 31 de ani.

Guvernul Dăncilă ar putea avea nu mai puţin de patru vicepremieri, faţă de 3 câţi sunt acum. Paul Stănescu, Graţiela Gavrilescu, fostul ministru de Finanţe- Viorel Ştefan şi Ana Birchall. Birchall se va ocupa de implementarea afacerilor europene.

Lista cu noii miniştri este plină de surprize. De Educaţie s-ar putea ocupa Valentin Popa, rectorul Universităţii Suceava. Sănătatea ar putea ajunge pe mâinile Sorinei Pintea, managerul Spitalului de Urgenţă din Baia Mare. 

La Cultură, un actor ar putea intra în scenă... George Ivaşcu.

Ministerul Tineretului ar putea fi condus de o tânără. Ioana Bran are 31 de ani şi este fiica milionarului sătmărean Ioan Bran, patron distileriilor cu acelaşi nume. Ioana este secretară a Camerei Deputaţilor.

Şi schimbările nu se opresc aici. Ilan Laufer, ministrul care le-a promis tinerilor că vor primi bani de afaceri prin programul Start-up Nation şi ulterior nu le-a mai dat, a fost înlocuit cu Radu Oprea. Şi Ionuţ Mişa este nevoit să-i cedeze locul la Finanţe lui Eugen Teodorovici după haosul cu formularul 600.

În schimb, Petre Daea s-a bucurat de succes cu programul "Alege oaia" şi a rămas.

Iar Rovana Plumb- dată afară din Guvernul Tudose după ce a fost pusă sub urmărire penală în dosarul Belina, se întoarce ca ministru pentru Fonduri Europene. 

Luni, miniştrii nominalizaţi să facă parte din Guvern vor fi audiaţi în comisii, apoi urmează votul din plen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Miniştrii numiţi de Premierul Dăncilă vor fi audiaţi luni în Parlament