Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Clotilde Armand, după comunicatul Parchetului General privind renumărarea voturilor la Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a comentat pe Facebook comunicatul Parchetului General cu privire la renumărarea voturilor de la alegerile locale, dar mai ales motivul pentru care PSD continuă atacurile la adresa ei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.05.2021, 16:00

Parchetul General a anunţat că renumărarea voturilor la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu s-a încheiat, iar termenul de finalizare a fost prelungit până la 1 august 2021 din cauza volumului mare de muncă. Asta deşi ieri a fost anunţat pe surse că numărătoarea s-a încheiat, iar balanţa înclină în defavoarea lui Clotilde Armand, primarul în funcţie.

Posibilitatea ca Dan Tudorache să fi câştigat de fapt alegerile a dat naştere mai multor atacuri la adresa primarului Sectorului 1, iar Clotilde Armand a explicat pe Facebook de ce s-ar fi înteţit aceste atacuri.

"Bon. Pentru că încă nu s-a lămurit secția lui Dragnea cine a câștigat alegerile în Sectorul 1 și a solicitat mai mult timp să învețe să numere, eu propun să trecem la lucruri mai serioase. Adică ce nu s-a făcut până acum și trebuia să se facă. Hai să vă explic puțin de unde vine disperarea din ultimele zile și atacurile mediatice ale pesediștilor.

Am sancționat acest dezvoltator imobiliar care a edificat un ansamblu rezidențial compus din 3 corpuri de locuințe colective, parcări subterane și supraterane (foto articol) pentru că nu a respectat autorizația de construire. Totodată au fost verificate mai multe corpuri și s-a constatat că s-a construit fără autorizație de construire.

Pe acelaşi subiect

Ansamblu rezidențial pentru care Clotilde Armand a dispus sistarea lucrărilor şi mai multe amenzi

Facebook Clotilde Armand

Astfel, S.C. Onix Residence SRL a primit trei amenzi în valoare de 20.000 lei fiecare și sistarea tuturor lucrărilor. În Sectorul 1 nu mai merge cu construcțiile haotice și autorizațiile emise de diverși funționari corupți. În Sectorul 1 fiecare dezvoltator imobiliar trebuie să priceapă că legea este lege. Cu mafia nu se negociază, cu mafia se luptă. Până la capăt. La Primăria Sectorului 1 refuzăm orice compromis! Continuăm", a anunţat Clotilde Armand.

Poliţiştii continuă numărătoarea voturilor

Conform Parchetului General, verificările efectuate până în prezent nu au putut stabili diferenţa de voturi dintre Clotilde Armand şi Daniel Tudorache.

"În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror.

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019", mai transmite Parchetul General", se arată în comunicatul Parchetului General.

Vă reamintim că un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Dan Tudorache (PSD). Procurorul Sorin Iaşinovschi a deschis un dosar penal în acest caz, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid politic pentru obţinerea de foloase necuvenite, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Clotilde Armand, după comunicatul Parchetului General privind renumărarea voturilor la Sectorul 1