Antena Meniu Search
x

Foto Premieră la Primăria Sectorului 1. Se renumără voturile de la alegerile locale, iar criminaliștii vor verifica toate procesele verbale

Premieră la cea mai mare primărie din Bucureşti. Voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei vor fi renumărate integral. Ba mai mult, o echipă de criminalişti va verifica toate procesele verbale pentru a stabili dacă semnăturile au fost sau nu falsificate. Renumărarea a fost dispusă de Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din justiţie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 09.02.2021, 20:29

Vezi și
  • Între Clotilde Armand și Dan Tudorache, candidatul susținut de PSD, a izbucnit un adevărat scandal după alegerile din 27 septembrie
  • Cei doi contracandidați s-au acuzat reciproc de fraudă și timp de mai multe zile au fost proteste în fața Biroului Electoral Sector 1

Un procuror din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus renumărarea tuturor voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, București, acolo unde candidata USR Clotilde Armand a câștigat în fața social-democratului Dan Tudorache.

Magistratul SIIJ a delegat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București pentru a "identifica buletinele de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare", precum și "numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot si confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei dintre cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot".

Reamintim faptul că Clotilde Armand fusese validată în funcția de primar al Sectorului 1 București, potrivit unei decizii luate pe 15 octombrie de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1.

Primarul ales din partea Alianței USR-PLUS postase decizia pe Facebook, alături de hashtag-ul #touche.

Se cere renumărarea tuturor voturilor, la Sectorul 1

Totodată, procuror a cerut "confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturile de la cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării". Mai mult, s-a cerut "predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de Secții de Votare din cadrul Sectorului nr. 1 București la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză".

Aceste dispoziții vin care urmare a lipsei de personal de care suferă secția, precum și din cauza lipsei spațiului, a motivat procurorul.

PSD, plângere penală pentru președintele USR Dan Barna, procurorul Sprîncu Nicolae și membrul USR Nicolaescu Andrei

Pe 2.10.2020 a fost înregistrată o plângere formulată de către Partidul Social Democrat - Organizația Sector 1, care a reclamat fapte de natură penală comise de către: 

- Sprîncu Nicolae - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 - București și președinte al Biroului Electoral de Circumscripție al Sectorului 1 - București

- Barna Dan - Președinte al Partidului Uniunea Salvați România

- Nicolaescu Andrei - membru al Partidului Uniunea Salvați România

Tot pe 2 octombrie 2020 SIIJ a dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale "in rem" cu privire la săvârșirea infracțiunilor de "abuz în serviciu", "folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid politic pentru obținerea de foloase necuvenite", "sustragerea sau distrugerea de înscrisuri" și "falsificarea documentelor și evidențelor electorale".

Scandal la Sectorul 1, după alegeri. Oameni surprinși când caută în sacii cu voturi şi în procesele verbale

Pe 1 octombrie 2020 un nou dosar penal a fost deschis de către procurori. Şi asta după ce în spaţiul public au apărut imagini cu mai mulţi oameni care intră în camera unde sunt sacii cu voturi, procese verbale şi semnături, la o zi şi o noapte după alegeri.

Reporterii Observator au încercat să afle, la momentul respectiv, cine sunt personajele din filmare şi ce căutau. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Premieră la Primăria Sectorului 1. Se renumără voturile de la alegerile locale, iar criminaliștii vor verifica toate procesele verbale