Antena Meniu Search
x

Reacţie incredibilă a lui Marian Vanghelie la propunerea senatorilor ca faptele de corupţie să fie graţiate: "De parcă sunt masochist!"

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie s-a declarat pentru o lege a graţierii care să includă şi faptele de corupţie.

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie s-a declarat pentru o lege a graţierii care să includă şi faptele de corupţie.

Acesta a fost prezent miercuri la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă dosarul în care este acuzat pentru fapte de corupţie.

'Sunt pro (n.r. - graţierea faptelor de corupţie), mă întrebaţi de parcă sunt masochist. (...) Credeţi-mă şi vedeţi că nu îmi este frică, indiferent de situaţie. (...) Sunt pozitiv, eu îmi doresc indiferent de situaţie să mă bat pentru ce am păţit. Eu am plecat acasă, eu mă bat pentru munca mea de 20 şi ceva de ani, eu mă bat pentru demnitatea mea, pentru orgoliul meu, pentru tot', a spus Marian Vanghelie, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti.

Întrebat ce părere are despre faptul că Traian Băsescu a propus să fie graţiate şi fapte de corupţie, Vanghelie a răspuns că astfel fostul şef de stat recunoaşte indirect că a greşit.

'Eu cred că Traian Băsescu şi-a dat seama că s-a greşit, şi-a dat seama că au ajuns nişte oameni pe funcţii care un pic au legătură cu paranoia, cred că şi-a dat seama că nu mai merge aşa. Poate când era la Cotroceni, poate nu-şi dădea seama. Deci, faptul că Traian Băsescu vine şi propune asemenea lucruri (...) indirect recunoaşte că a greşit şi când un om recunoaşte nu te mai duci să îi dai o palmă în cap sau un pumn. Bă, a recunoscut, asta este viaţa, mergem înainte. Sunt alţii care nu au curaj să recunoască faptul că au greşit. Eu cred că este o chestie pozitivă, indiferent de la cine vine, în momentul când mai sunt politicieni care au curaj să spună unele lucruri şi să le şi parcurgă. Societatea asta are nevoie de lideri, liderii nu trebuie omorâţi', a precizat fostul edil al sectorului 5.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă.

Senatorul PMP Traian Băsescu a propus să fie graţiată luarea de mită, explicând că mulţi oameni politici sunt acuzaţi atât de această infracţiune, cât şi de cea de abuz în serviciu pentru fapte săvârşite în campanii electorale, 'când toate partidele s-au finanţat ilegal'. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Reacţie incredibilă a lui Marian Vanghelie la propunerea senatorilor ca faptele de corupţie să fie graţiate: "De parcă sunt masochist!"