Antena Meniu Search
x

Rectificare bugetară 2023. Guvernul mai face o rectificare pe final de an. Cel mai probabil va fi negativă

Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară pe ultima sută de metri. Potrivit unor surse politice, citate de Agerpres, aceasta ar urma să fie cel mai probabil una negativă, în contextul deficitului. 

de Redactia Observator

la 08.11.2023, 12:34

Rectificare bugetară 2023. Guvernul mai face o rectificare pe ultima sută de metri. Cel mai probabil va fi negativă
Rectificare bugetară 2023. Guvernul mai face o rectificare pe ultima sută de metri. Cel mai probabil va fi negativă - gov.ro

Guvernul ar urma să realizeze o rectificare bugetară la finalul anului, care, potrivit unor surse politice, ar urma să fie probabil negativă.

n principiu ar trebui să se facă o rectificare bugetară şi este foarte posibil să avem o rectificare la final de noiembrie, început de decembrie", au precizat sursele politice. Conform acestora, probabil va fi o rectificare negativă.

"Având în vedere că bugetul a fost construit pe 4,4% din PIB deficit şi noi având un deficit negociat de 5,5% probabil că va fi o rectificare negativă. La rectificare se iau resurse dintr-un loc şi se redistribuie", au explicat sursele politice.

Pe 24 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Craiova, că rectificarea bugetară va fi făcută atunci când "va fi nevoie", precizând că acest lucru se va discuta după ce va fi promulgată legea privind măsurile fiscal-bugetare asumată de Guvern în Parlament. Legea a fost promulgată pe 26 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Rectificare bugetară 2023. Guvernul mai face o rectificare pe final de an. Cel mai probabil va fi negativă