Antena Meniu Search
x

Video Ruptură în coaliţia de guvernare. Liberalii îl critică public pe ministrul Sănătăţii, Opoziţia încearcă să puncteze cu o moţiune de cenzură

Cele 100 de zile de miere ale Guvernului au rămas o amintire. Coaliţia stă pe un butoi cu pulbere. Sunt săptămâni bune de când liberalii nu se mai feresc şi-l critică  public pe ministrul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 19:32

Vezi și

După scandalul de la Spitalul Foişor, au cerut să fie demis. În replică, cei din USRPLUS fac scut în jurul ministrului lor şi ameninţă: dacă pleacă Vlad Voiculescu, rup Coaliţia şi pică Guvernul.

Scandalul de la Foişor a fost ultima picătură

Vineri, 9 aprilie. Este ziua în care izbucneşte războiul în Coaliţie. Guvernul anunţă că sesizează Parchetul General, după ce un consilier onorific din Ministerul Sănătăţii a accesat de 181 de ori în 30 de minute registrul naţional de vaccinare fără să aibă acest drept. Inflamaţi pentru că nu au fost anunţaţi, cei din USRPLUS ies la atac şi îi cer premierului să desecretizeze minuta şedinţei de guvern în care s-a decis înfiinţarea unor centre paralele de vaccinare. În acelaşi timp, explodează scandalul de la Foişor. 

Dacă pe cei din USRPLUS imaginile îi fac să strângă rândurile în jurul ministrului lor, liberalii cer debarcarea lui Vlad Voiculescu din fruntea Sănătăţii. Pentru PNL este ultima picătură dintr-un şir lung de gafe şi decizii controversate ale ministrului pe care sunt sătui să le deconteze şi ei.  După două zile, Vlad Voiculescu şi Florin Cîţu îşi fac curaj să iasă în faţa camerelor de filmat. Moment în care ministrul Sănătăţii trece printr-o dilemă...greu de înţeles. 

Pe acelaşi subiect

"Consilieră: Zi-mi, ce cauți?

Vlad Voiculescu: Să nu cumva să intre cineva să mă vadă că sunt fără mască, când e cineva lângă mine. 

Vlad Voiculescu: Stau fără mască, da.

Consilieră: Ia, pune un pic masca aia! Vlad, pune un pic masca aia! 

Vlad Voiculescu: De ce? 

Vlad Voiculescu: Stați un pic... cu mască... măi, sunt singur, totuși.

Consilieră: Ești singur, da"

Odată decizia luată, ruptura din Coaliţie se vede cu ochiul liber. Vlad Voiculescu şi Florin Cîţu se încalecă în declaraţii. La propriu. Voalat, premierul îi cere demisia. Florin Cîţu, premierul României: "Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România"

Urmează o noapte...agitată. Vlad Voiculescu îşi ameninţă partenerii de Coaliţie că iese cu listele de vaccinare şi arată cum şi cât s-a vaccinat până acum, potrivit surselor Observator. Alti lideri USR dau un semnal si mai dur: ori PNL învaţă de frica USRPLUS, ori rămâne fără guvernare. Deşi astăzi era aşteptată o şedinţă a conducerii PNL cu scântei la adresa lui Vlad Voiculescu, Ludovic Orban a intervenit şi le-a cerut liberalilor să fie mai rezervaţi în declaraţii...  

Discuţiile au continuat şi în Coaliţie, unde, deşi i se tranşa viitorul politic, Vlad Voiculescu a fost ... marele absent. După încheierea discuţiilor, Florin Cîţu a fugit pe uşa din spate ca să nu mai dea ochii cu presa. Au ieşit ca să arate că nu s-au înţeles Dan Barna şi Ludovic Orban. 

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "Răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv partidului care îl susţine"

Dan Barna, preşedintele USR: "Vlad continuă la ministerul Sănătăţii, nu a existat discuţia ca Vlad să se retragă sau să plece"

Iar când aliatii se ceartă...Opoziţia incearca sa puncteze. 

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: "Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății"

Moţiunea este un test pentru Coaliţie. Ea nu poate trece fără votul liberalilor. De fapt liberalii fac o sumedenie de calcule: dacă vor să rămână la guvernare fără USRPLUS, au o singura solutie matematica: un parteneriat cu PSD. Doar că social-democraţii nu vor nici în ruptul capului la guvernare. Ar fi dispuşi să ofere susţinere parlamentară, dar în niciun caz cu Florin Cîţu premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Ruptură în coaliţia de guvernare. Liberalii îl critică public pe ministrul Sănătăţii, Opoziţia încearcă să puncteze cu o moţiune de cenzură