Antena Meniu Search
x

Video Scandal uriaş în PNL: "Dizidenţii" îi cer demisia lui Ludovic Orban. Rareş Bogdan: Şi-a închipuit că este lupul Alfa

Scandal uriaş în PNL! Încă nu a fost votat bugetul ţării, dar liberalii au început războaiele interne. Prim vicepreşedintele Rareş Bogdan vorbeşte deschis şi în termeni duri despre şeful său de partd, Ludovic Orban. Gruparea reformistă l-ar vrea pe Florin Cîţu președinte.

de Redactia Observator

la 19.01.2021, 10:55

Vezi și
  • Alegerile parlamentare şi împărţirea puterii în coaliţie sunt acum mărul discordiei în PNL
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Rareş Bogdan: Toţi premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ajuns acolo trăncăniţi la cap, au ieşit de acolo cu capul umflat. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo şi să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Şi şi-a închipuit că este lupul Alfa, câinele Alfa, omul fără de care România nu va merge înainte. 

Este declaraţia care a aprins focul ce ardea deja mocnit în Partidul Naţional Liberal. Alegerile parlamentare şi împărţirea puterii în coaliţie sunt acum mărul discordiei. 

Robert Sighiartău: A negociat discreţionar funcţia de preşedinte al Camerei şi a cedat ministerele importante pentru PNL şi pentru ceea ce am declarat noi de-a lungul timpului. 

Adică ministerul Transporturilor, al Dezvoltării şi al Fondurilor Europene. Practic, instituţiile care gestionează cei mai mulţi bani şi prin care s-ar fi putut face schimbări vizibile pentru oamenii de rând. Ar fi adus capital de imagine liberalilor şi poate un scor mai bun la alegerile din 2024. 

Bogdan Teodorescu, politolog: Eliminarea unor ministere care ar fi revenit filialelor ardelene şi care ar fi dus la consolidarea puterii în lupta pe care o aveau cu domnia sa. La acel moment, el a gândit că dacă aceste ministere nu sunt la ei, acelor filiale le sunt reduse posibilităţile de exprimare politică în interiorul partidului. Ce nu a înţeles domnul Orban e că de fapt a pierdut partidul în ansamblu. 

"Dizidenţii" îi cer demisia lui Ludovic Orban şi pentru că nu s-a consultat cu colegii de partid când a numit diferiţi oameni în funcţii publice. Din gruparea "reformistă" fac parte şi Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman sau Alina Gorghiu. 

Robert Sighiartău: În ultimul an, din păcate, numirile s-au făcut discreţionar şi nu prin consultarea partidului şi a comisiilor de specialitate care trebuia să filtreze CV-urile şi apoi să ajungă în Biroul Politic Naţional.

Reporter: Puteţi să îmi daţi şi câteva exemple de astfel de situaţii?

Robert Sighiartău: Păi, sunt foarte multe pentru că nicio numire nu a fost trecută prin BPN.  

Reporter: Pe cine aţi putea susţine pentru a prelua şefia PNL?

Robert Sighiartău: Orice vaiantă poate fi luată în calcul. În acest moment, nu vă pot spune pe cine aş susţine sau nu. Teoretic, premierul ar trebui să fie şi şeful partidului care i-a dat această funcţie. Astfel că, se încep încă de pe acum jocurile pentru a se contura o nouă conducere a liberalilor, chiar dacă data congresului unde se va vota noul preşedinte este încă incertă. În acest moment, colaiţia de guvernare are de trecut cel mai important pas şi anume construirea bugetului. Din punctul de vedere al partenerilor, tensiunile din PNL nu afectează relaţiile dintre ei şi nu destabilizează guvernarea. 

Ionuţ Moşteanu: Tensiuni şi competiţie internă găsim în orice partid într-o democraţie. Am văzut asta şi în USR de-a lungul ultimilor ani. Şi PNL va intra în congres anul acesta şi noi vom fi în congres anul acesta. Focusul nostru în acest moment este să facem coaliţia să funcţioneze. Şi eu vă spun că avem o colaborare foarte bună. 

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu a putut fi contactat şi nu a avut o poziţie publică legată de tensiunile din partid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Scandal uriaş în PNL: "Dizidenţii" îi cer demisia lui Ludovic Orban. Rareş Bogdan: Şi-a închipuit că este lupul Alfa