Antena Meniu Search
x

Ce urmează după demiterea Guvernului Dăncilă

Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost demis, astăzi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost adoptată de Parlament cu 238 de voturi. Ce scenarii sunt luate în calcul după demiterea guvernului pentru scena politică din România?

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 10.10.2019, 16:21

Scenarii după demiterea Guvernului Dăncilă în Parlament
Scenarii după demiterea Guvernului Dăncilă în Parlament - Hepta

Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost demis, astăzi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost adoptată de Parlament cu 238 de voturi. Ce scenarii sunt luate în calcul după demiterea guvernului pentru scena politică din România?

La scurt timp după anunţul făcut în Parlament referitor la demiterea Guvernului Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis a organizat o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a explicat următorii paşi.

Astfel, mâine, 11 octombrie, partidele parlamentare au fost invitate de Iohannis la negocieri pentru formarea unei noi majorităţi în legislativ.

În timp ce PNL va veni cu propria propunere pentru funcţia de premier, informaţie anunţată de liderul Ludovic Orban, restul partidelor trebuie să facă anumite înţelegeri pentru a veni cu propuneri viabile.

Pe acelaşi subiect

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat că este dispus să negocieze cu PSD pentru a merge în faţa preşedintelui Iohannis cu trei propuneri de premier.

După ce preşedintele Iohannis va fi de acord cu una dintre propuneri, persoana nominalizată va întocmi o listă de miniştri cu care va merge în Parlament pentru a obţine un vot de investitură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scenarii după demiterea Guvernului Dăncilă

În aceste condiţii, trei scenarii sunt vehiculate pentru viitorul Execuvit al României:

- un guvern minoritar format de PNL, cu susţinerea partidelor care au votat moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă;

- un guvern format din partidele care au votat moţiunea, fără PSD şi ALDE;

- alegeri anticipate, o variantă mai complicată, dar nu imposibilă, pentru care partide precum USR s-au pronunţat de multă vreme, inclusiv după adoptarea moţiunii de cenzură, variantă pe care inclusiv preşedintele Iohannis a propus-o în conferinţa de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ce urmează după demiterea Guvernului Dăncilă