Antena Meniu Search
x

Update Secretarul general al TNL, demis din funcție după petrecerea cu lozinci anti-PSD de la Școala de vară

Secretarul general al TNL, Octavian Oprea, a fost demis din funcție, după ce tinerii liberali au scandat în repetate rânduri, la Școala de vară, o lozincă anti-PSD, susțin surse din conducerea PNL. Oprea ar fi fost eliberat și din funcția de subsecretar de stat la Autoritatea pentru Digitalizare.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 19:48

Secretarul general al TNL, demis din funcție după petrecerea cu lozinci anti-PSD de la Școala de vară - surse
Secretarul general al TNL, demis din funcție după petrecerea cu lozinci anti-PSD de la Școala de vară - surse - Tineretul Național Libera

UPDATE. PNL a confirmat demiterea lui Octavian Oprea

"În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice. 

Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități. Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte.

Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică", au transmis reprezentanții PNL.

Pe acelaşi subiect

"Octavian a fost demis după ce s-a întâmplat la școala de vară", au precizat, inițial, surse liberale.

Tineri liberali participanţi la Şcoala de Vară TNL, cu tema "Next Level Leadership", au scandat în repetate rânduri o lozincă anti-PSD la petrecerea care a urmat dezbaterilor, potrivit unor filmări apărute în mediul online. Liderul TNL, Mara Mareş, a prezentat scuze în numele organizaţiei pentru aceste comportamente "inacceptabile".

Marce Ciolacu, după petrecerea cu năbădăi a tinerilor liberali: E rușinos ce s-a întâmplat!

"Fiecare face cât poate. E jignitor și arată o imaturitate... O fi vreun amendament la România Educată? Să încerce să-l pună pe hârtie... E rușinos ce s-a întâmplat! Președinta TNL am văzut că și-a cerut scuze și eu o felicit, pentru că să recunoști o greșeală este un lucru... Îmi lasă un gust mai mult decât ceea ce s-a întâmplat", a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Secretarul general al TNL, demis din funcție după petrecerea cu lozinci anti-PSD de la Școala de vară