Antena Meniu Search
x

Video Simpatizanții AUR, în frunte cu George Simion, au intrat cu forța în Primăria Timișoara. Poliția a deschis dosar penal

Incidente la Timișoara. Primarul Dominic Fritz acuză, într-un mesaj publicat pe Facebook, că ”o bandă de membri și simpatizanți AUR”, în frunte cu George Simion, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, „prin forță fizică”, cu scopul de a crea ”haos și panică în instituție”. Ulterior, Poliția a anunțat că a deschis un dosar penal și că persoanele care au pătruns în clădirea Primăriei vor fi sancționate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.01.2022, 16:37

Vezi și

UPDATE: Poliția a anunțat că deschide un dosar penal în urma protestului AUR de la Timișoara, când simpatizanți și membri ai partidului, în frunte cu George Simion, au intrat cu forța în clădirea Primăriei din Timișoara. Acuzația este de violare a sediului profesional.

”Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebrii ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.  Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost  identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice”, se arată în comunicatul Poliției.

Primarul Dominic Fritz a criticat, într-o postare pe Facebook, lipsa de reacție a Jandarmeriei și Poliției Locale, ”care au asistat impotente la acest act violent”. 

”Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook. 

Pe acelaşi subiect

Primarul Dominic Fritz cere anchetă pentru sancționarea celor responsabili

Edilul municipiului Timișoara cere instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. 

”Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta”, a mai scris el.

Protestul AUR la Primăria Timișoara a fost anunțat de joi

Un grup de membri și simpatizanți AUR a intrat cu forța în Primăria Timișoara, în cursul zilei de vineri, după un apel făcut joi, pe rețelele de socializare, în care oamenii erau invitați la un ”miting de protest împotriva scumpirilor în lanț pe care Administrația USR-istă timișoreană le-a impus”.

Mai exact, organizatorii protestului susțin că primăria condusă de Dominic Fritz a impus, chiar de la începutul anului, ”scumpiri ale gigacaloriei termice, scumpiri ale călătoriilor urbane pe mijlocacele de transport în comun, scumpiri ale taxelor și impozitelor locale, scumpiri ale taxelor de eliberare de documente necesare construirii de imobile și scumpiri ale taxelor pentru parcări”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Simpatizanții AUR, în frunte cu George Simion, au intrat cu forța în Primăria Timișoara. Poliția a deschis dosar penal