Antena Meniu Search
x

SMS-uri către delegaţii PNL, cu îndemn să îl voteze pe Florin Cîţu la Congres

#Echipacâştigătoare îşi doreşte cu orice preţ să îi asigure lui Florin Cîţu funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Astfel, în numele lui Florin Cîţu au fost trimise mesaje cu îndemn de susţinere către delegaţii partidului.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 24.09.2021, 15:21

Echipa lui Florin Cîţu ar fi trimis un mesaj prin care îndeamnă delegaţii să îl voteze pe premier la şefia PNL
Echipa lui Florin Cîţu ar fi trimis un mesaj prin care îndeamnă delegaţii să îl voteze pe premier la şefia PNL - Gov.ro / Observator

Sâmbătă, la Romexpo, 5.000 de delegaţi PNL îşi vor alege preşedintele dintre Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Acesta din urmă ar fi încercat să îi atragă de partea sa pe delegaţi cu un ultim SMS trimis vineri, prin care le spune că votul pentru el înseamnă un vot pentru creştere economică şi investiţii. 

"Salut. Un vot pentru mine e un vot pentru PNL la guvernare, pentru creştere economică şi investiţii. Cu respect, Florin Cîţu", se arată în mesajele trimise către delegaţi.

Până acum, în timpul campaniei interne, peste 30 de lideri de organizaţii au anunţat că îl susţin pe Florin Cîţu pentru şefia partidului. Acestea vor trimite la congres peste 3.000 de delegaţi, însă nu este sigur că toţi vor urma opţiunea liderilor. De cealaltă parte, pentru Ludovic Orban şi-au exprimat susţinerea 12 lideri de organizaţii, care totalizează aproximativ 1.000 de delegaţi.

Florin Cîţu îl compară pe Orban cu Liviu Dragnea

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că cei de la USR PLUS trebuie să înţeleagă că de luni vor discuta cu el în calitate de preşedinte al PNL şi le-a transmis că nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Premierul l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea şi a declarat că acesta este alături de USR şi de AUR: “Cere voturile PSD ca să dea jos propriul Guvern“.

Să clarificăm ceva foarte simplu în această seară. De luni, o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înţeleagă cei de la USR - cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Asta vreau să le spun. Am tot văzut în această perioadă cum PNL a fost terfelit şi imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul chiar al contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moţiune de cenzură, cu această imagine. De luni, lucrurile se schimbă”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la B1 TV, potrivit news.ro.

Ludovic Orban, atac la adresa lui Florin Cîţu

Ludovic Orban a declarat că premierul Florin Cîţu a avut anumite excese în campania internă pentru şefia Partidului Naţional Liberal, după ce i-a sugerat că ar fi pe drumul de ieşire din politică.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, că premierul Florin Cîţu i-a spus că şi-a ales un mod urât de a ieşi din politică. "Da ce m-a băgat el în politică, să spună când o să ies? El decide cine intră şi cine iese din politică? Nu îi e ruşine un pic?”, a transmis Orban.

”Şi premierul a avut excese, hai să ne aducem aminte. Premierul la moţiunea de cenzură spune că a tranşat congresul. Iar cel care era în spatele lui, preşedinte al PNL, îl apăra de moţiunea PSD. Este lipsit nu doar de tact, de bun simt, ci este lipsit de simţ politic. A spus că mi-am ales un mod urât de a ieşi din politică. Da ce m-a băgat el în politică, să spună când o să ies? El decide cine intră şi cine iese din politică? Nu îi e ruşine un pic?", a spus Orban.

PSD vrea să împiedice Congresul PNL cu orice preţ

Partidul Social Democrat a sesizat mai multe autorităţi ale statului cu privire la Congresul PNL care se va desfăşura sâmbătă, la Rompexo, şi unde sunt aşteptaţi peste 5.000 de delegaţi, în condiţiile în care Bucureştiul se află în scenariul roşu privind rata de infectări cu coronavirus.

Partidul Social Democrat a făcut sesizări către Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului București, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Prefectura Capitalei, Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti, Inspectoratul General al Politiei si IGSU, conform datelor obţinute de reporterul Observator Larisa Bernaschi.

PSD reclamă faptul că un eveniment politic de amploarea Congresului PNL riscă să contribuie semnificativ la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » SMS-uri către delegaţii PNL, cu îndemn să îl voteze pe Florin Cîţu la Congres