Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu e sigur de victorie, înaintea Congresului PNL. Premierul, tranşant la adresa USR: "Nu îi roagă nimeni să vină la guvernare"

Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, că cei de la USR PLUS trebuie să înţeleagă că de luni vor discuta cu el în calitate de preşedinte al PNL şi le-a transmis că nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Premierul l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea şi a declarat că acesta este alături de USR şi de AUR: “Cere voturile PSD ca să dea jos propriul Guvern“.

De Redactia Observator la 22.09.2021, 22:40
Florin Cîţu
Florin Cîţu

“Să clarificăm ceva foarte simplu în această seară. De luni, o să fiu preşedintele PNL şi vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înţeleagă cei de la USR - cu mine vor discuta de luni şi nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Asta vreau să le spun. Am tot văzut în această perioadă cum PNL a fost terfelit şi imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul chiar al contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moţiune de cenzură, cu această imagine. De luni, lucrurile se schimbă”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la B1 TV, potrivit news.ro

Premierul României a precizat că şi-ar dori să se refacă această coaliţie, dar că PNL nu se va ruga de nimeni: “Vreau să meargă mai departe această coaliţie. Pentru mine -  şi vă spun foarte sincer - este cea mai bună soluţie în acest moment, până în 2024, această coaliţie. Dar nu ne rugăm de nimeni. PNL nu se roagă de nimeni. Sunt garantul reformelor din Programul de guvernare şi voi face aceste reforme, voi merge mai departe, şi PNRR, şi PNI, şi toate reformele din Programul de guvernare, cu sau fără partenerii noştri. De preferat, aş vrea cu ei, dacă se poate, dar dacă nu, românii nu vor suferi, românii vor avea parte de reformele pe care le-am promis”.

Florin Cîţu a mai afirmat că îi aşteaptă pe cei de la USR PLUS “să se lepede” de AUR pentru că locul lor este la guvernare.

Cîţu îl compară pe Orban cu Liviu Dragnea

Pe acelaşi subiect

De altfel, premierul a mai declarat, miercuri seară, că preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, contracandidatul său la Congresul PNL de sâmbătă, este alături de USR şi de AUR şi cere voturile PSD ca să dea jos propriul Guvern, menţionând că “dacă nici asta nu e ceea ce făcea Dragnea, nu ştiu ce mai e”. Întrebat dacă îl compară pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea, Cîţu a răspuns că “în modul de lucru”. 

Ce s-a stricat în relaţia dintre Florin Cîţu şi Ludovic Orban

Florin Cîţu a afirmat că în relaţia sa cu Ludovic Orban “nu s-a stricat nimic“: “Nu văd că s-a stricat nimic. Doar că eu cred şi, de fapt, sunt sigur că pot face mult mai mult pentru PNL şi cu PNL pentru români. Şi PNL are nevoie de o schimbare, dar şi românii au nevoie de un PNL mai puternic, ca să putem să implementăm aceste reforme. Şi eu zic că sunt acel om care poate să facă aceste lucruri. Fiecare proiect pe care l-am luat, l-am dus la bun sfârşit”, a explicat premierul.

El a precizat şi ce se va întâmpla cu Ludovic Orban de săptămâna viitoare: “Este membru BEx, ca fost preşedinte, cu drept de vot. Opiniile domniei sale - pentru că are o experienţă politică importantă - dacă sunt opinii constructive, chiar şi critici, dacă sunt constructive, sunt luate în calcul. Sper să oprească atacurile la guvernarea PNL, la premier”, a transmis Florin Cîţu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu e sigur de victorie, înaintea Congresului PNL. Premierul, tranşant la adresa USR: "Nu îi roagă nimeni să vină la guvernare"

Breaking news

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți

Cutremure în Turcia și Siria: Peste 9.400 de decese și aproape 40.000 de răniți