Antena Meniu Search
x

Soția lui Sorin Frunzăverde, audiată la Parchetul General

Soția lui Sorin Frunzăverde, Doina Frunzăverde, rector al Universității "Eftimie Murgu" din Reșița, este audiată joi în calitate de martor la Parchetul General, în dosarul în care mai mulți profesori universitari sunt cercetați pentru corupție

Soția lui Sorin Frunzăverde, Doina Frunzăverde, rector al Universității "Eftimie Murgu" din Reșița, este audiată joi în calitate de martor la Parchetul General, în dosarul în care mai mulți profesori universitari sunt cercetați pentru corupție

La intrare în sediul Parchetului, Dorina Frunzăverde a declarat că le-a solicitat profesorilor cercetați să își dea demisia și a recunoscut că acest caz afectează imaginea universității.

"Suntem o universitate mică și pentru noi imaginea contează mai mult decât pentru o universitate mare", a mai spus Doina Frunzăverde.

Pe 10 iulie, cinci profesori de la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița au fost puși sub acuzare de procurorii Parchetului General, fiind acuzați că cereau mită de la studenți pentru a-i promova la examenul de licență, iar doi dintre ei au fost reținuți.

Astfel, procurorii i-au reținut pe Irina Oriol, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, și pe Florinel Ionel Franț, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

În cazul altor trei profesori — Mihai Vișan, Marian Mihăilă și Ruxana Ghiță — a fost instituit controlul judiciar pentru luare de mită și trafic de influență.

Reținerile în acest caz au venit după ce procurorii au efectuat percheziții în 18 locații din județele Caraș-Severin și Timiș, printre care și la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița, mai mulți profesori universitari fiind acuzați că cereau mită de la studenți, pentru a-i promova la examenul de licență.

Tot atunci, Irina Oriol a fost prinsă cu suma de 300 lei și un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de profesoară pentru a-și trafica influența pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen restanță.

De asemenea, procurorii au probe că Florinel Ionel Franț, prodecanul Facultății de Științe Sociale, a făcut avansuri sexuale unei studente, care era de fapt un investigator sub acoperire, căreia i-a promis că o va ajuta să promoveze examenele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Soția lui Sorin Frunzăverde, audiată la Parchetul General