Antena Meniu Search
x
LIVE

Sorin Grindeanu anunță cele mai mari investiții din istoria Ministerului Transporturilor

Sorin Grindeanu a anunțat investiții record în activitatea Ministerului Transporturilor pentru anul 2022, precum și îndeplinirea ultimei borne în ceea ce privește PNRR pentru 2021.

De Redactia Observator la 20.12.2021, 11:42
Sorin Grindeanu anunță cele mai mari investiții din istoria Ministerului Transporturilor
Sorin Grindeanu anunță cele mai mari investiții din istoria Ministerului Transporturilor - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Sorin Grindeanu a anunțat că bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2022 este cu peste 20% mai mare față de ceea ce s-a cheltuit anul trecut și spune că suma alocată pentru anul viitor va permite alocări record în ceea ce privește investițiile.

„Proiectul de buget pentru Ministerul Transporturilor pentru anul 2022 este cu 20,5% în plus față de cât s-a cheltuit în 2021.

Pe liniile mari avem o alocare de aproape 9 miliarde de lei pe proiecte pe fonduri nerambursabile și 8 miliarde de lei pe bugetul de stat. Deci vorbim despre un buget de aproape 17 miliarde față de undeva în jur de 14 miliarde la final de 2021”, a declarat Sorin Grindeanu.

Record de investiții la Ministerul Transporturilor

Pe acelaşi subiect

În acest moment, suma pe fonduri nerambursabile, este cu aproximativ cu 2 miliarde mai mare decât în 2021. Ceea ce înseamnă că la anul vor fi foarte multe proiecte care se vor desfășura pe această componentă.

Pot să vă mai anunț că la anul, din inventarul făcut până acum, va fi anul în care se vor semna cele mai multe contracte de investiții din istoria Ministerului Transporturilor.

Vă asigur că aceste contracte se vor ridica în jurul sumei de 10 miliarde de euro, ceea ce constituie un record absolut. Și aici vorbim despre toate tipurile de transport. Din acest punct de vedere, ne calibrăm activitatea spre toate tipurile de transport, astfel încât să eficientizăm activitatea ministerului”, a declarat ministrul Transporturilor.

”E unul din ministerele cheie în ceea ce înseamnă PNRR. Până la finalul anului vom aproba planul investițional, încât să ne îndeplinim și ultima bornă pe PNRR pe anul 2021”, a mai spus Grindeanu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Sorin Grindeanu anunță cele mai mari investiții din istoria Ministerului Transporturilor