Antena Meniu Search
x

Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel București a respins luni contestația primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, și a decis ca acesta să rămână în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită

Curtea de Apel București a respins luni contestația primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, și a decis ca acesta să rămână în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită

Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația lui Oprescu și a menținut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul București.

Decizia este definitivă.

Procesul a durat aproximativ șapte ore, iar la final avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a dezvăluit că primarul a declarat în sala de judecată că nu a luat niciodată mită și că a fost avertizat de foarte mult timp că i se pregătește ceva.

"Sorin Oprescu s-a poziționat foarte bine în cadrul procesului. S-a referit la faptul că niciodată nu a pretins, direct sau indirect prin intermediari, mită de la niciun fel de persoană. Niciodată nu a cunoscut proveniența sumelor de bani. Sunt susținerile domnului Oprescu din primul moment, dinainte ca noi, avocații, să gândim o strategie de apărare", a declarat Chiciu.

Avocatul a adăugat că Sorin Oprescu a fost avertizat "din foarte multe surse" că i se pregătește ceva.

"A spus-o și în sala de judecată. A aflat din foarte multe surse faptul că i se pregătește ceva. A spus că, de foarte mult timp, a fost avertizat să fie atent că i se pregătește ceva. A fost un om deschis, niciodată nu s-a ascuns. De ce nu și-a luat măsuri de precauție? Un om care nu are niciun fel de legătură cu vreo faptă ilicită, de ce să își ia măsuri de precauție. Sorin Oprescu nu s-a temut de nimic. A fost un om care a avut nevoie de niște bani, i-a cerut și a primit un împrumut", a explicat Alexandru Chiciu.

"Niciodată nu am luat mită", a spus și Sorin Oprescu în momentul în care a fost scos din dubă și introdus în incinta Curții de Apel București.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv