Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Discuţii între Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, după scandalurile cu PSD

Evlavie şi horă. La zi mare, politicienii au căutat sprijin pentru alegerile viitoare pe unde s-au priceput. Marcel Ciolacu s-a rugat la Mănăstirea Văratec şi nu degeaba. Surse de la vârful PSD au confirmat pentru Observator că premierul s-ar fi hotărât încă de weekendul trecut că va fi candidatul social-democraţilor la prezidenţiale şi a transmis deja decizia unor lideri cu influenţă din partid. Pe de altă parte, şeful PNL, Nicolae Ciucă, a stat umăr la umăr cu preşedintele Iohannis în Portul Tomis, de Ziua Marinei. Apoi, s-a prins în horă cu marinarii şi turiştii.

de Marius Gîrlaşiu

la 15.08.2024 , 19:59

Cu zece zile înainte de Congresul PSD, Marcel Ciolacu s-a rugat la Mănăstirea Văratec, din Neamţ. Premierul a căutat linişte şi îndrumare divină pentru a i se lumina calea: a fi sau a nu fi candidat la prezidenţiale? Greii din PSD i-au trasat deja sarcina: trebuie să respecte tradiţia partidului si să intre în cursa pentru Cotroceni. Ciolacu spune, însă, că nu s-a gândit la asta între icoane. "Nu are nicio legatura cu candidatura. Îi spuneam maicii starete, toata slujba m-am gandit la parintii mei care au fost chemati la Domnul", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. În timpul slujbei, Marcel Ciolacu şi liderii PSD au primit Sfânta Împărtăşanie şi au rostit Crezul alături de preoţi.   

PSD îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale sâmbăta viitoare

La malul mării, Generalul Ciucă a avut o abordare mai lumească a sărbătorii. S-a prins în horă cu turiştii si marinarii. De Ziua Marinei, presedintel Klaus Iohannis si seful PNL au stat unul lângă altul, ca doi camarazi de cursă lungă. "La mică distantă de aici se aude sunetul razboiului. Adesea, vremurile ne incearca, ne testeaza curajul, credinta si patriotismul. Asta nu ne opreste, ne face mai puternici ca natiune", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Surse politice spun că şeful Statului si liderul PNL vor avea discuţii intense în aceste zile, după o perioadă marcată de tensiuni uriaşe la vârful Puterii. Pentru iohannis, este ultima Zi a Marinei, în calitate de preşedinte.

Vezi și

"Țara noastră beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate. România este astăzi o țară sigură și stabilă, înscrisă ireversibil pe calea dezvoltării democratice, alături de Aliații din Uniunea Europeană și din NATO", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. PSD isi va desemna candidatul la alegerile prezidentiale sambata viitoare, la Congresul programat pe 24 august. Iar PNL va lua o decizie la începutul lunii septembrie.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri politice » SURSE: Discuţii între Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, după scandalurile cu PSD