Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Flota militară a României, scoasă "la suprafaţă" de Ziua Marinei. Iohannis a participat la ceremonie, Ciolacu s-a rugat la mănăstire

De Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, ziua a fost a eroilor mării. De la salve de tun şi nave militare, până la paraşutişti şi fanfară, Marea Neagră a devenit o adevărată scenă, unde marinarii au prezentat în faţa a mii de spectatori entuziasmaţi tradiţii vechi de 122 de ani. Printre ei s-a numărat şi Klaus Iohannis, aflat la ultima sa sărbătoare a Zilei Marinei în calitate de preşedinte

de Cristi Popovici

la 15.08.2024 , 14:07

Onorurile militare au răsunat pe faleza Cazinoului din Constanţa. Eroii mărilor au arătat că sunt pregătiţi pentru misiuni pe apă, pe uscat şi în aer. 15 nave militare, fregate, corvete, dar şi distrugătoare de mine şi 10 nave partenere sunt amplasate aproape de ţărm pentru a putea fi admirate de spectatori. 

Peste 2.000 de militari români, francezi şi turci au ţinut în suspans turiştii de pe faleza Cazinoului din Constanţa. Conform tradiţiei, după ce pavilionul s-a înălţat, Zeul Neptun a dat startul jocurilor marinăreşti. 

Dacă anul trecut, vântul a creat probleme, anul acesta, căldura insuportabilă şi emoţiile i-au făcut pe mulţi să cadă din picioare... la propriu. Un marinar şi cinci spectatori s-au prăbuşit sub cele 30 de grade resimţite. De la festivităţi nu a lipsit, nici în acest an, şeful statului. Pentru Klaus Iohannis a fost însă ultimul discurs ţinut de Ziua Marinei în calitate de preşedinte.

Vezi și

"Chiar dacă trăim vremuri marcate de multiple provocări de securitate, România este astăzi o țară sigură și stabilă. Țara noastră beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate. Rolul Forțelor Navale Române în asigurarea libertății de navigație și a securității maritime este esențial", a declarat Klaus Iohannis

Pe acelaşi subiect

Ceremoniile de Ziua Marinei se vor încheia în această seară cu un spectacol de artificii, când marinarii militari se vor retrage cu torţe, în acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale. 

Ciolacu s-a rugat la Mănăstirea Văratec

Premierul Marcel Ciolacu a transmis joi, după ce a participat la slujba de la Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ, că s-a rugat alături de credincioşi pentru pacea şi prosperitatea românilor.

"M-am bucurat de slujbă alături de toţi credincioşii veniţi aici cu inima deschisă şi plină de credinţă. Şi m-am rugat alături de ei pentru pacea şi prosperitatea tuturor românilor", a scris Ciolacu pe Facebook.

Prim-ministrul a apreciat că Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Văratec "are un farmec aparte în acest loc sfânt în care se păstrează forţa spiritualităţii neamului românesc".

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Flota militară a României, scoasă "la suprafaţă" de Ziua Marinei. Iohannis a participat la ceremonie, Ciolacu s-a rugat la mănăstire