Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Marcel Ciolacu şi-a găsit candidat independent pentru alegerile prezidenţiale

Nicolae Ciucă va candida la alegerile prezidenţiale iar pentru asta va cere votul de încredere al partidului pe care îl conduce. Anunţul a fost făcut în cadrul unui interviu realizat la Washington. De la Bucureşti, premierul a tratat cu ironie declaraţiile liderului PNL. Şeful PSD încă ezită să spună dacă îşi doreşte cea mai râvnită funcţie în stat. Tot la summitul NATO, Mircea Geoană a lăsat să se înţeleagă ca va intra şi el în cursa pentru Cotroceni. 

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 20:27

Nicolae Ciucă este al patrulea candidat care îşi anunţă intenţia de a intra în cursa prezidenţială, după George Simion, Elena Lasconi şi Diana Şoşoacă.

"Voi candida pentru ca sunt președintele Partidului Național Liberal, dar înainte de toate trebuie să obțin aprobarea partidului. De aceea, în această perioadă, ca să nu mai lăsăm loc de discuții, voi merge în toate filialele partidului Național Liberal să îmi câștig încrederea și votul de la Partidul National Liberal", a declarat Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe partenerul său de alianţă

Vezi și

Marcel Ciolacu l-a ironizat pe partenerul său de alianţă care şi-a anunţat candidatura la Washington.

Pe acelaşi subiect

"Și eu când am văzut prima oară am crezut că s-a inscris la conferinta democratilor pentru înlocuirea președintelui Biden", spune Marcel Ciolacu.

Analiştii consideră că relaţia între Ciucă şi Ciolacu s-a răcit după ce PNL nu a mai vrut să aibă candidat unic cu PSD la alegerile prezidenţiale.

"Ciucă l-a tras pe sfoar pe Marcel Ciolacu. De aia Ciolacu e supărat, pentru că liberalii au încălcat înţelegerea",  Doru Bucșu, analist politic.

Întrebat când îşi va anunţa candidatura, Marcel Ciolacu a ezitat să dea un răspuns exact.

"Cu certitudine nu când mă duc la Washington. Dacă va fi nevoie de acest anunț o să-l fac cu certitudine în România", spune Marcel Ciolacu.

Surse apropiate de PSD susţin că Marcel Ciolacu va propune colegilor de partid să-l susţină pe Remus Pricopie, actualul rector SNSPA şi fost ministru al educaţiei. În schimb, numărul doi în NATO, Mircea Geoană, pare să fie tot mai aproape de anunţul oficial că va intra în cursa pentru funcţia de preşedinte al României.

"Sunt tot mai convins de faptul că acest summit nu a fost ultimul meu summit. Din această poziție sigur, din altă poziție foarte posibil", spune Mircea Geoană.

Geoană a explicat de ce nu poate grăbi marele anunţ

"De ce nu pot să dau un răspuns complet, cred că e un răspuns suficient de clar, dar nu am voie și nu pot moral, etic vorbind, profesional vorbind să fac un anunț atâta vreme cât sunt încă la NATO", spune Mircea Geoană.

"Tot ceea ce face arată a campanie prezidenţială şi el a trebuit să evolueze cu aceste delimitări impuse de poziţia lui la NATO. E limpede că va candida", observă Doru Bucșu, analist politic.

Ultimul sondaj INSCOP arată că secretarul general adjunct al NATO este pe primul loc la intenţia de vot în primul tur prezidenţial. Acesta este urmat de premierul Ciolacu cu 17, 8%. Până la Nicolae Ciucă mai sunt doi candidaţi, Elena Lasconi cu 14,3% şi Diana Şoşoacă cu 13,4%. Preşedintele PNL este cotat cu 11,9% dintre opţiuni. Pe ultimul loc se află liderul AUR George Simion cu 11,2%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » SURSE: Marcel Ciolacu şi-a găsit candidat independent pentru alegerile prezidenţiale