Antena Meniu Search
x

Video "Bogaţii" ţării, taxaţi în funcţie de ce vilă au. Cât vor plăti cei cu case de peste 500.000 de euro

Guvernul vrea să facă economii la buget prin noi taxe şi impozite suplimentare. Vizaţi sunt de această dată şi bogaţii ţării. Mai exact, cei care deţin una sau mai multe proprietăţi cu o valoare ce depăşeşte jumătate de milion de euro ar putea fi taxaţi suplimentar, cel mai târziu din toamnă. Şi nu este singura schimbare din pachetul de măsuri fiscale la care Guvernul lucrează de zor. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.07.2023, 16:37

Vezi și

Coaliţia de guvernare discută în aceste zile despre o serie de măsuri fiscale, care ar urma să se aplice de la 1 august sau de la 1 septembrie. Vorbim despre mai multe taxe suplimentare adăugate sau despre impozite.

Câţi bani ar trebui să plătească bogaţii României pentru casele lor, după introducerea noilor taxe

Printre acestea, am putea avea parte în perioada următoare de un impozit care se va aplica pentru cei care deţin unul sau mai multe imobile al căror valoare depăşeşte suma de 500.000 de euro. Aceştia ar urma să plătească în fiecare an către stat un impozit de 1%, ceea ce ar însemna 1.000 de euro plătiţi în fiecare an către statul român.

Pe lângă acest impozit este foarte posibil ca în perioada următoare să crească impozitul şi pe dividente şi de asemenea să vorbim de un impozit mai mare pentru tutun sau pentru jocurile de noroc. Se discută aceste măsuri în contextul în care autorităţile vor să strângă mai mulţi bani la bugetul de stat pentru a acoperi gaura bugetară, care se ridică la câteva zeci de miliarde de lei, dar şi pentru a se încadra în deficitul negociat cu cei de la Comisia Europeană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » "Bogaţii" ţării, taxaţi în funcţie de ce vilă au. Cât vor plăti cei cu case de peste 500.000 de euro