Antena Meniu Search
x

Testul cetăţeniei i-a scos din minţi pe parlamentari. Aleşii "au picat" cu brio examenul despre România

În fiecare zi, oameni din Siria, Turcia, Palestina sau Republica Moldova încearcă să obţină cetăţenia României, şi dacă un străin trebuie să aştepte minimum 5 ani pentru a da "examenul" pentru a deveni român, parlamentarii noştri i-au arătat reporterului Observator că ar pica testul.

Vezi și

În fiecare zi, oameni din Siria, Turcia, Palestina sau Republica Moldova încearcă să obţină cetăţenia României, şi dacă un străin trebuie să aştepte minimum 5 ani pentru a da "examenul" pentru a deveni român, parlamentarii noştri i-au arătat reporterului Observator că ar pica testul de cunoştinţe despre România cu brio, dacă mâine s-ar afla în faţa comisiei de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţeniei.

Întrebat din testul pentru obţinerea cetăţeniei, Bogdan Gheorghiu PNL răspunde că nu are "veleităţi".

Discuţie reporter - Bogdan Gheorghiu PNL:

Dar puteţi să ne spuneţi 3 scriitori români din secolul 19?

Domnule, eu nu intenţionez să dau examen, o deţin deja, îmi pare rău... 

Discuţie reporter - Sorin Ioan Bumb, deputat PNL:

Vasile Alecsandri, nu, nu-mi mai aduc aminte...

Discuţie reporter - Vasile Câtea, deputat PSD:

Cine a fost Dinu Lipatti?

Mi-e cunoscut numele, e scriitor, nu ştiu ce a scris, dar bănuiesc că scriitor

Testul-fulger de cultură generală nu pare pe placul parlamentarilor. Unii, ceva mai precauţi, au refuzat cu înverşunare orice întrebare. Alţii au răspuns cu agresivitate. 

Discuţie reporter - Nicu Niţă, PSD:

Bună ziua! Punem câteva întrebări din testul de obţinere a cetăţeniei..

Du-te bă, de aici! 

De ce mă împingeţi?

Du-te dracu'!

O astfel de... prestaţie ar însemna pentru un străin respingerea cererii de cetăţenie. În schimb, aleşii noştri pot sta liniştiţi. Este aproape imposibil de pierdut acest drept. Cetăţenia este retrasă doar la cerere sau în caz de acte de terorism. În ţara noastră sunt cetăţeni din alte state care aşteaptă de ani buni să devină... români. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la începutul anului, 453 de străini au obţinut cetăţenia română. Cei mai mulţi fiind din Turcia, Siria şi Republica Moldova.

Cei care vor să obţină certificatul trebuie să facă dovada că se pot întreţine financiar, că nu au antecedente penale şi locuiesc în România de cel puţin opt ani sau de cinci ani, în cazul în care sunt căsătoriţi cu cetăţeni români.

După susţinerea testului de cunoştinţe generale, trebuie să cunoască imnul şi să depună jurământul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Testul cetăţeniei i-a scos din minţi pe parlamentari. Aleşii "au picat" cu brio examenul despre România