Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, către Petre Daea: "Marş afară din Guvernul României. Să nu mai ieşi din casă de ruşine toată viaţa ta, rebut uman ce eşti"

Traian Băsescu a declarat, joi, că un ministru care pune semnul egal între incinerarea porcilor şi incinerarea a milioane de evrei la Auschwitz ”nu poate fi decât o ruşine”.

Traian Băsescu, către Petre Daea: "Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit" - Sursă: Hepta

Fostul preşedinte, Traian Băsescu a declarat, joi, că un ministru care pune semnul egal între incinerarea porcilor şi incinerarea a milioane de evrei la Auschwitz ”nu poate fi decât o ruşine”. ”Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit”, este mesajul pe care i l-a transmis Traian Băsescu lui Petre Daea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat, joi seară, un mesaj pe pagina sa de Facebook intitulat ”Marş afară, Daea”.

”Un ministru idiot care pune semnul egal între incinerarea porcilor bolnavi de pestă porcină şi incinerarea a milioane de evrei maturi şi copii la Auschwitz, nu poate fi decât o ruşine pentru o naţiune care produce un specimen de teapa lui Daia. Marş afară din Guvernul României, clown nenorocit. Să nu mai ieşi din casă de ruşine toată viaţa ta, rebut uman ce eşti”, a scris Traian Băsescu.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că porcii cu pestă trebuie incineraţi, iar asta "este o munca extraordinară, ca la Auschwitz".

Ulterior, acesta şi-a cerut scuze public, explicând că a vrut să prezinte "situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci" şi să îşi exprime "durerea sufletească".

Ambasada Israelului a transmis că îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la afirmaţiile ministrului, care "a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz", şi speră ca o astfel de asociere să fi fost făcută de către ministru "din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime".

PNL şi USR i-au cerut demisia lui Daea în urma acestor afirmaţii, în timp ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat.

De asemenea, Dorina Rusu, membru CNA, a anunţat că va cere Consiliului să discute cazul.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat printr-un mesaj pe Facebook, spunând că declaraţia reprezintă "o gafă" şi regretă că un ministru al Guvernului PSD-ALDE a făcut o asemenea afirmaţie. Dragnea a mai susţinut că PSD a condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite, el adresând scuze comunităţii evreieşti, în nume propriu şi în numele coaliţiei PSD-ALDE.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu, către Petre Daea: "Marş afară din Guvernul României. Să nu mai ieşi din casă de ruşine toată viaţa ta, rebut uman ce eşti"