Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu: "Ce s-a întâmplat impune dizolvarea Parlamentului"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, dacă ar intra în vigoare modificările Codului Penal şi Legea amnistiei şi graţierii, atunci România ar ieşi din criteriile de la Copenhaga.

Vezi și

"Dacă legea amnistiei şi graţierii ar intra în vigoare, ar fi eliberaţi din închisoare circa 10-12 mii de deţinuţi. Am graţiat foarte puţin în aceşti ani de când sunt preşedinte. Cred că am graţiat doar vreo 15 oameni, cu vreo două excepţii toţi foarte bătrâni. Nu suntem la stadiul în care în România să faci aşa ceva. Stiţi care e marea problemă? Daca a doua zi după ce îl graţiezi îl prinzi furând? Dacă avem aglomeraţie în penitenciare, să mai construim încă două penitenciare. Nu suntem la stadiul să graţiem în masă", a declarat preşedintele, conform Antena 3. 

"Ce s-a întâmplat în marţea neagră poate fi un motiv serios de dizolvare a unui Parlament care prin acţiunea lui generează deservicii uriaşe României. Şi aici nu trebuie să mai argumentez, pentru că am văzut reacţia Comisiei Europene şi a aliaţilor noştri. România, dacă ar intra în vigoare modificările la Codul penal şi Legea amnistiei şi graţierii, ar ieşi din criteriile de la Copenhaga, care sunt criteriile politice, ceea ce ar fi extrem de grav. Pentru aşa ceva, un Parlament ar trebui dizolvat", a spus şeful statului la o emisiune difuzată pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu: "Ce s-a întâmplat impune dizolvarea Parlamentului"