Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, despre miza tensiunilor Rusia-Ucraina: ”Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării, nu am dubii”

Traian Băsescu este de părere că Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării „mai devreme sau mai târziu”, acesta fiind adevăratul motiv al manevrelor provocatoare ale Rusiei de la granița cu Ucraina.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.04.2021, 15:22

Traian Băsescu, declarații despre miza tensiunilor Rusia-Ucraina
Traian Băsescu, declarații despre miza tensiunilor Rusia-Ucraina - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Traian Băsescu este de părere că Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării „mai devreme sau mai târziu”, acesta fiind adevăratul motiv al manevrelor provocatoare ale Rusiei de la granița cu Ucraina.

„Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontieră. Au fost în poligoane, la distanţă destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armată terestră şi aeriană şi navală. Exerciţiile navale ruseşti mai continuă în Marea Neagră”, a spus Traian Băsescu, la România TV

”A încercat și în 2014, cu mascarada din Crimeea și Odessa”

Fostul președinte s-a arătat convins că liderul rus „stă cu ochii” pe gurile Dunării, urmărind să aibă frontiera pe braţul Chilia „mai devreme sau mai târziu”. 

„Nu vreau să spun că Putin nu stă cu ochii pe gurile Dunării. Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia. A gândit să o facă şi în 2014. A încercat mascarada din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol, dar mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă prin sud estul Ucrainei va vrea să ajungă la gurile Dunării. Nu am dubii”, a explicat Băsescu. 

Strategic, Rusia consideră că are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunăre. De aici până a proiecta un pericol pentru România, calea e lungă, a mai spus Băsescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu, despre miza tensiunilor Rusia-Ucraina: ”Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării, nu am dubii”