Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu: "După mandat, îmi apăr fratele. M-am gândit să demisionez"

Preşedintele Băsescu a declarat la Adevărul Live că s-a gândit şi la varianta demisiei, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu

Preşedintele Băsescu a declarat la Adevărul Live că s-a gândit şi la varianta demisiei, în contextul scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu

De asemenea, şeful statului a mai spus că îşi va apăra fratele după terminarea mandatului de la Cotroceni.

"Nu mi-a fost uşor să iau o decizie că nu voi demisina. Am avut şi această variantă în analiză şi am discutat-o şi cu unele instituţii ale statului. Am făcut o analiză politică. Care ar fi fost urmările demisiei preşedintelui? O demisie n-ar fi dat nicio şansă candidatului opoziţiei la prezidenţiale. Am avut în vedere şi acest lucru", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele vrea să meargă să îşi viziteze fratele în arest si spune că îşi va apăra fratele, dar după ce i se va termina mandatul. "S-a încercat. Eu nu-mi reneg fratele, este fratele meu, iar când îmi voi termina mandatul voi încerca să-l apăr".

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu: "După mandat, îmi apăr fratele. M-am gândit să demisionez"