Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Băsescu, despre Guvernul Orban: “S-a ajuns la stadiul la care încurcă ţara în loc să o descurce”

Traian Băsescu a făcut duminică seară o serie de declaraţii critice la adresa Guvernului Orban, mai ales în privinţa noului an şcolar.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 23.08.2020 , 22:20

Traian Băsescu face declaraţii de la sediul PMP
Traian Băsescu a criticat Guvernul Orban pentru măsurile privind noul an şcolar - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Băsescu acuză guvernul că nu a pregătit profesorii pentru predare online.
  • El critică executivul şi pentru că nu va asigura măşti pentru toţi elevii.

Într-o intervenţie televizată, fostul preşedinte s-a arătat nemulţumit de afirmaţia Vicepremierului Raluca Turcan, care a spus că Guvernul nu poate asigura măşti pentru toţi elevii şi profesorii.

„Nu se poate lăsa situaţia la nivelul de fiecare să se descurce pentru că acest lucru nu este posibil, va ieşi o harababură. Alt element extrem extrem de important, sistemul de protecţie al copilului. Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii. În primul rând pentru că vor fi familii care nu au posibilitatea să asigure copilului două măşti pe zi şi în al doilea rând pentru că fiind o măsură cerută de Guvern ca modalitate de a diminua pandemia, Guvernul trebuie să îşi asume şi costul din acest punct de vedere”, a susţinut Traian Băsescu, la România TV. 

Fostul preşedinte a acuzat Guvernul şi că nu a pregătit profesorii pentru a preda la distanţă. 

Articolul continuă după reclamă

„Nu prea ne mai putem apăra de Guvernul ăsta, s-a ajuns la stadiul la care încurcă ţara în loc să o descurce. De exemplu, i-a prins începerea anului şcolar. Abia acum încep să se agite, păi toată vacanţa ce au făcut? Nu au pregătit dascălii pentru predare la distanţă, nu s-au elaborat restructurări ale curriculei pentru că în multe şcoli ar trebui organizat învăţământul în trei serii a câte trei ore, de la 8-11, pauză pentru dezinfectare, de la 12-15, iar o oră pauză şi de la 16 la 19 în aşa fel încât să ai cât mai puţini copii în clasă. Ca să nu mai vorbim de cadre didactice. Dar dacă împuţinezi numărul de ore din curriculă ai putea să găseşti şi soluţii de substituire pe ici, pe colo, că nu toţi au specialităţile necesare”, a mai spus Băsescu.

El a avertizat şi asupra creşterii cazurilor de coronavirus, pentru că nu s-au luată măsurile necesare în şcoli.

„Nu am făcut nimic şi acum vor spune mâine, poimâine, primăriile să se descurce, şcolile să se descurce. Vom avea o explozie a transmiterii bolii ce nu s-a văzut datorită lipsei de măsuri. Nu vă spun că sunt foarte multe primării care ar fi avut posibilitate să organizeze în containere clase, în structuri modulare. Nu au făcut nici lucrul ăsta, trebuiau nişte alocări de la buget. E greu să mai descrii incompetenţa şi lipsa de viziune a acestui Guvern”, a conchis fostul preşedinte.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, e în acest an candidat la Primăria Capitalei, funcţie pe care a ocupat-o şi înainte de a veni la Palatul Cotroceni.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri politice » Băsescu, despre Guvernul Orban: “S-a ajuns la stadiul la care încurcă ţara în loc să o descurce”