Antena Meniu Search
x

Traian Basescu: Revizuirea Constitutiei reprezinta "un risc de blocare a statului"

Traian Basescu a declarat ca revizuirea actuala a Constitutiei reprezinta „un risc de blocare a statului, si a mentionat ca singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009.

Vezi și

 "As privi spre viitorul apropiat. In mainele CC va fi noua Constitutie a Romaniei. Nu preget sa mentionez ca in momentul de fata si-a pierdut rostul de a fi revizuita. Singurul element care a stat la baza revizuirii Constitutiei a fost legat de politica de simplificare a statului si de a raspunde referendumului din 2009", a continuat seful statului. Revizuirea Constitutiei in baza referendumului din 2009 era singura justificare a acestei revizuire.

Ceea ce se face in momentul de fata nu are decat rostul de a complica functionarea statului. (...) As spune ca revizuirea actuala reprezinta un risc de blocare a statului", a sustinut presedintele Basescu”, a declarat presedintele.

Acesta a precizat si ca, in present, se elaboreaza "o Constitutie care incepe sa nu mai semene a lege a legilor. "Constitutia nu da solutii nici pentru familie, nici pentru referendum, nici pentru multe alte detalii. (...) Nu stim unde vrem sa ajungem exact", informeaza Mediafax.

Presedintele a facut aceste declaratii la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii judecatori ai Curtii Constitutionale.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Traian Basescu: Revizuirea Constitutiei reprezinta "un risc de blocare a statului"