Antena Meniu Search
x

Social-democraţii, convinşi că moţiunea împotriva Guvernului Orban trece

Opoziţia numără orele şi susţinătorii până la votul pe moţiunea de cenzură. Social-democraţii sunt convinşi că Executivul va fi demis.

Alexandra Popescu
de Alexandra Popescu

la 03.02.2020, 22:04

Vezi și

Opoziţia numără orele şi susţinătorii până la votul pe moţiunea de cenzură. Social-democraţii sunt convinşi că Executivul va fi demis.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că a reuşit să adune suficienţi parlamentari care să voteze moţiunea susţinută de PSD şi UDMR. Astăzi, patru  deputați şi un senator au făcut cereri de afiliere la grupurile parlamentare ale social-democraţilor. 

Formaţiunea a pierdut însă un senator care a trecut la PNL. Surse politice spun însă că voturi vor mai veni şi de la ALDE și PMP. 

Moţiunea de cenzură a fost semnată de 208 deputaţi şi senatori, iar pentru demiterea Guvernului sunt necesare 233 de voturi. Dacă va trece, liderii PSD spun că vor veni cu o propunere de premier, iar persoana nominalizată nu va face parte din formaţiune. 

În cazul în care cabinetul său este demis, Ludovic Orban spune că liberalii nu vor vota niciun guvern pentru a forţa astfel alegerile anticipate. Scenariul lansat de liderul PNL este valabil chiar dacă el va fi propunerea de prim-ministru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Social-democraţii, convinşi că moţiunea împotriva Guvernului Orban trece