Antena Meniu Search
x

Turcan: PNL cere demisia lui Ponta și a lui Cîmpeanu

PNL solicită demisia premierului Victor Ponta și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă vicepreședintele PNL Raluca Turcan

PNL solicită demisia premierului Victor Ponta și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă vicepreședintele PNL Raluca Turcan

"PNL cere demisia lui Victor Ponta. PNL cere demisia ministrului Educației pentru că fiecare zi la guvernare cu PSD este o șansă în minus pentru tinerii acestei țări", spune Turcan.

Ea atrage atenția Guvernului asupra unei probleme de fond a sistemului de educație, arătând că "ceea ce noi testăm aici, în țară, nu este corelat nici cu ceea ce se aplică și se cere pe plan internațional, nici cu piața muncii" și că potrivit evaluărilor internaționale PISA 40% dintre elevii de 15 ani din România abia știu să citească, să scrie și să calculeze.

Turcan atrage, de asemenea, atenția că programele de studiu, curriculumul și evaluările trebuie adaptate cerințelor societății cunoașterii, susținând că absolvenții din România trebuie să aibă aceleași șanse la angajare ca orice alt cetățean european.

"Avem un sistem de învățământ care, la nivel de masă, ne oferă: profesori nemotivați, diplome care sunt fără acoperire în competențe și cunoștințe, subfinanțare și lipsă de infrastructură de calitate. Există și vârfuri de excelență, dar foarte mulți dintre elevii cu rezultate excepționale aleg să părăsească țara pentru că nu se pot realiza aici. S-a ajuns în această situație deoarece guvernul PSD nu reușește să răspundă cerințelor momentului", afirmă liderul PNL.

Turcan acuză faptul că social-democrații sunt preocupați ca, pe ascuns, prin modificări ale Legii educației, să satisfacă nevoile unor grupuri de interese care gravitează în jurul ministerului.

"Vor să modifice Legea total netransparent, fără dialog real, fără repere de timp exacte și asumate și care să dea predictibilitate", spune liderul PNL.

Turcan adaugă faptul că PSD a pregătit și gestionat concursurile pentru inspectoratele școlare cu grave deficiențe organizatorice și legale și că săptămâna aceasta a fost schimbat modul de corectare a lucrărilor de bacalaureat în timp ce examenul era în desfășurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Turcan: PNL cere demisia lui Ponta și a lui Cîmpeanu