Antena Meniu Search
x

Video Şedinţa crucială dintre PSD şi PNL pentru comasare, amânată pentru săptămâna viitoare. Când se va decide soarta alegerilor

PNL și PSD nu se mai reunesc, astăzi, în ședință de coaliție, pentru a definitiva discuția despre o eventuală comasare a alegerilor. Şedinţa în care urma să se stabilească de câte ori vin românii la urne în acest an a fost reprogramată pentru săptămâna viitoare, mai exact miercuri 21 februarie, susţin surse din ambele tabere. Negocierile de vineri au fost un eşec, întrucât nu s-a ajuns la un acord comun. Este ultima șansă a alianței pentru a decide comasarea alegerilor. O modificare legislativă în acest sens poate fi realizată până pe 11 martie. În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere nici de această dată, alegerile vor fi organizate la termen, primele fiind alegerile parlamentare, în data de 9 iunie. 

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 16:30

Vezi și

Coaliția de guvernare nu a ajuns la o soluție privind comasarea alegerilor din acest an, astfel că liderii PSD şi PNL se vor reuni din nou, duminică, pentru a aborda subiectul. Vineri, negocierile au fost un eșec, întrucât nu s-a decis dacă alegerile din acest an vor fi comasate sau nu.

Este important de precizat că sunt tensiuni la vârful coaliției de guvernământ, asta pentru că PSD își dorește negocieri pe întreg calendarul de alegeri, pe când liberalii insistă doar pe comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Mai mult decât atât, la negocierile anterioare, PSD a cerut sprijinul PNL pentru susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, în schimbul funcției de premier, comisar european, primar general, dar și paritate pentru listele la alegerile europarlamentare.

Ciucă, despre comasarea alegerilor: Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte de prea mult timp

Pe acelaşi subiect

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a spus, marţi, despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost discuțiile. "Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp", a încheiat Nicolae Ciucă.

"Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL...Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație... Ce înseamnă esența democrației - o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută dacă nu inventăm un referendum pentru penali. Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (...) Într-o coaliție vorbim mereu. (...) A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face", spunea recent Marcel Ciolacu, care a negat că social-democrații ar fi cerut liberalilor să renunțe la candidatul la alegerile prezidențiale

PSD nu va susţine un candidat independent la prezidențiale

"Cred că și dl Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere dlui Ciucă să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni", a afirmat Marcel Ciolacu. De asemenea, premierul a spus că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale. "Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD", a încheiat Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Şedinţa crucială dintre PSD şi PNL pentru comasare, amânată pentru săptămâna viitoare. Când se va decide soarta alegerilor