Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ședințe cruciale la PNL. Cele două scenarii luate în calcul de liberalii lui Nicolae Ciucă, după "divorțul" de PSD

Cu doar două luni înainte de alegeri scena politică a luat foc. Liderii partidelor încearcă tot felul de jocuri de putere. Pe scurt: după ce liberalii au anunțat ca nu mai vor Coaliţie, dar rămân la guvernare să-i supravegheze pe social-democraţi, Marcel Ciolacu ameninţă cu demisia dacă PNL părăseşte Executivul. În paralel, Elena Lasconi are ambiţii mari, vrea să strângă semnături pentru a da jos guvernul. Reprezentanta USR îl invită pe Nicolae Ciucă să i se alăture, dar preşedintele PNL ezită, momentan. 

de Marius Gîrlaşiu

la 09.10.2024 , 14:30

"Domnul Ciucă e politician și vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă! Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu. Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii", a declarat Elena Lasconi.

"O invit public pe doamna Lasconi și USR la sediul PNL să discutăm despre viitor. Dacă vrem să avem democrație și nu dăm foc țării, ci luptăm cu rațiune și forță împotriva abuzurilor, eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste și neserioase când țara e în pericol să fie acaparată de PSD", a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu e pregătit să demisioneze, dacă liberalii ies de la guvernare

Vezi și

Dacă ne referim la premierul Marcel Ciolacu, el a făcut un anunţ cât se poate de clar în această dimineaţă. Spunea că este gata să demisioneze, să îşi depună mandatul de prim-ministru în cazul în care liberalii vor decide în cele din urmă să părăsească guvernarea.

Pe acelaşi subiect

Ieri a avut loc o şedinţă la sediul PNL, în care Nicolae Ciucă şi miniştrii Partidului Naţional-Liberal au luat decizia să nu se retragă de la guvernare. Iar dacă ne referim la liberali, trebuie menţionat că în această seară, la ora 19:00, toţi liderii judeţeni ai partidului se vor reuni la Vila Lac din Capitală.

Mâine dimineaţă a fost convocată o şedinţă a biroului politic naţional al PNL, iar sursele Observator spun că, în cele două şedinţe, se vor discuta concret paşii pe care PNL ar trebui să îi facă în perioada următoare, după ce Nicolae Ciucă a făcut anunţul că actuala coaliţie de guvernare cu PSD a încetat, dar totuşi miniştrii liberali rămân în Guvern. Se vor analiza clar cele două scenarii şi va fi testată opinia liderilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, pentru a vedea dacă există susţinere în partid pentru cele două scenarii: fie ca PNL să semneze eventual moţiunea de cenzură, alături de USR, fie dacă există lideri care şi-ar dori ca PNL să iasă de la guvernare cu mai puţin de două luni înainte de alegeri. 

Surse de la vârful PNL spun că totuşi nu se pune problema. PNL nu va vota în niciun caz moţiunea pe care USR încearcă să o iniţieze şi, de asemenea, îşi va păstra miniştrii în Guvernul condus de Marcel Ciolacu, cu rolul de a asigura actul de guvernare, dar şi de a supraveghea eventuale abuzuri pe care le-ar putea face PSD pentru a-şi asigura câştigarea alegerilor. Aceasta este justificarea liberalilor atunci când sunt întrebaţi de ce rămân totuşi la guvernare, în condiţiile în care actuala coaliţie cu PSD este încheiată, aşa cum a anunţat Nicolae Ciucă. 

În opoziţie avem o "competiţie" a moţiunilor de cenzură, după ce Elena Lasconi a anunţat ieri că USR încearcă să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu. Au venit în această dimineaţă cei din AUR - George Simion a anunţat că şi AUR a pregătit textul unei moţiuni de cenzură. 

Niciunul dintre cele două partide nu are în acest moment semnăturile necesare pentru a depune moţiunea, aşa că vor urma negocieri în următoarele zile pentru ca ambele partide să încerce eventual să contacteze parlamentari din alte formaţiuni care să semneze în cele din urmă textul moţiunii de cenzură.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri politice » Ședințe cruciale la PNL. Cele două scenarii luate în calcul de liberalii lui Nicolae Ciucă, după "divorțul" de PSD