Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă vrea congres PSD în decembrie

E război în PSD. La nici 72 de ore de când partidul a pierdut alegerile prezidenţiale, se încearcă debarcarea Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului şi forţarea demisiei în bloc a celor 16 vicepreşedinţi. Se vorbeşte chiar de reformarea partidului şi de un congres în care să fie aleasă o conducere.

de Redactia Observator

la 26.11.2019, 21:20

Vezi și

E război în PSD. La nici 72 de ore de când partidul a pierdut alegerile prezidenţiale, se încearcă debarcarea Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului şi forţarea demisiei în bloc a celor 16 vicepreşedinţi. Se vorbeşte chiar de reformarea partidului şi de un congres în care să fie aleasă o nouă conducere. Actualii lideri s-au reunit la această oră în Comitetul Executiv.

Planurile taberelelor din PSD se schimbă de la o ora la alta. Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să nu-şi dea demisia. 

Fostul premier ar susţine că e nevoie de o analiză înainte ca partidul să intre într-un congres extraordinar, care ar putea fi organizat chiar în luna decembrie, și că doar acolo poate fi schimbat președintele formațiunii politice. 

Preşedintele PSD ar putea să suspende şedinţa CEx până când grupările din PSD s-ar calma şi s-ar aşeza din nou la masa discuţiilor. 

Cei din tabăra Vioricăi Dăncilă spun că ar fi un precedent periculos schimbarea președintelui printr-un Comitet Executiv. 

Au fost însă şi membri PSD care au declarat, înainte de şedinţa CEx, că nu exclud un consens între membrii partidului. 

De partea cealaltă, gruparea din jurul lui Marcel Ciolacu vrea schimbarea întregii conduceri şi demisia în bloc a celor 16 vicepreşedinţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă vrea congres PSD în decembrie