Antena Meniu Search
x

Vizită istorică la Bucureşti. Momentul întâlnirii dintre Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski

Momente istorice la Bucureşti. Preşedintele Volodimir Zelenski se află astăzi într-o vizită oficială în România. La Palatul Cotroceni, preşedintele Ucrainei a fost întâmpinat de şeful statului Klaus Iohannis. Programul liderului de la Kiev s-a modificat pe ultima sută de metri şi acesta nu va mai susţine un discurs în Parlament.   

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 13:51

Vezi și

Preşedintele ucrainean a fost primit cu onoruri militare pe platoul de ceremonii la Palatul Cotroceni. Din delegaţia preşedintelui Iohannis fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, consilierii prezidenţiali Daniela Bârsan, Delia Dinu, Ion Oprişor, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu, consilierul de stat Sandra Pralong.

Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune. Zelenski a anunţat că, la Bucureşti, se va discuta şi despre ”continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre şi relaţiile noastre cu partenerii”.

De asemenea, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, îl primesc marţi, la Parlament, pe Volodimir Zelenski, întâlnirea urmând să aibă loc la ora 16.00. Înainte de vizita în Parlament, liderul de la Kiev va depunde o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc la Palatul Victoria, la ora 17.30.

Discursul lui Zelenski în Parlament, anulat

Pe acelaşi subiect

Liderul de la Kiev nu va susţine, însă, un discurs în forul legislativ. Motivul? Pentru "a nu-l pune pe preşedintele ucrainean într-o situaţie delicată şi să ne facem de râs ca ţară, la nivel internaţional", având în vedere că anumiţi parlamentari, printre care şi Diana Şoşoacă, s-ar fi pregătit să facă scandal în plen, potrivit surselor Observator.

Volodimir Zelenski a ajuns în această dimineaţă în România, pentru prima dată de la începerea războiului. Acesta a apreciat din nou sprijinul pe care Bucureştiul l-a acordat ţării sale: ”Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Vizită istorică la Bucureşti. Momentul întâlnirii dintre Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski