Antena Meniu Search
x

Video Vorbele de duh ale lui Petre Daea, viitorul Ministru al Agriculturii. "Oaia e statuie vie" şi "cormoranii fac baie în piscine"

Petre Daea se întoarce! El e noua propunere a PSD pentru conducerea Ministerului Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu. Cu şanse foarte mari să ocupe pentru a treia oară această funcţie, Daea s-a făcut remarcat prin declaraţiile şocante. A comparat pesta porcină cu Holocaustul, a spus despre oaie că este o statuie vie, iar despre cormorani că fac baie în piscine. 

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 21:03

Vezi și

Petre Daea a venit cu un zîmbet larg să primească propunerea PSD de a conduce ministerul agriculturii.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Este nevoie în acest moment la Ministerul Agriculturii un om de calibru, nu neapărat de înălţimea dlui Daea, la ce probleme ne confruntăm.

Petre Daea, ministrul agriculturii: Imediat după ce voi depune jurământul, să mă duc în şantierul muncii. Tot ceea ce înseamnă sistemul de irigaţii.

Întrebat ce soluţie propune fermierilor să-şi poată salva culturile grav afectate de secetă, Petre Daea a ridicat din umeri. 

Pe acelaşi subiect

Petre Daea, ministrul agriculturii:  Acolo unde a secat sursa de apa, ce să fac? Eu nu am soluţie, dacă nu există apa respectivă. Cine să o aducă? De unde să o aducă? Cum să o folosească în condiţiile în care nu există? 

Petre Daea a mai fost ministru al agriculturii în 2004

Petre Daea a mai fost ministru al agriculturii în 2004, în guvernul lui Adrian Năstase, şi între 2017 şi 2019, numit la acea vreme de Viorica Dăncilă. Prezent în mijlocul fermierilor, ministrul agriculturii a arătat că le vorbeşte acestora pe limba lor, dar a demonstrat că poate fi şi poet. 

Petre Daea, ministrul agriculturii: Oaia este o statuie vie! Uitati-va dumneavoastra in orice parte a tarii cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti!  Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie. 

În 2019, Petre Daea a cerut derogare de la Comisia Europeană ca să împuşte cormoranii, pentru că mănâncă mai mult peşte decât românii. Afirmaţia pentru care a fost cel mai dur criticat se referă însă la asemănarea dintre incinerarea porcilor din focarele de pestă şi ororile de la Auschwitz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Vorbele de duh ale lui Petre Daea, viitorul Ministru al Agriculturii. "Oaia e statuie vie" şi "cormoranii fac baie în piscine"