Antena Meniu Search
x

Video Zi decisivă pentru banii românilor: PNL și PSD pun la punct noul pachet de măsuri fiscale. Ultimele modificări la taxe și impozite

Începe o săptămână decisivă pentru banii românilor. Liderii coaliţiei se vor întâlni pentru a pune la punct ultimele detalii din pachetul de măsuri fiscale. Vor fi taxe noi pentru bănci si marile companii din România - taxe prin care Guvernul speră să acopere măcar o parte din gaura de 45 de miliarde de lei din Buget. Surse politice spun că, săptămâna viitoare, cel mai probabil, premierul Marcel Ciolacu și-ar putea asuma răspunderea în Parlament.  

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 12.09.2023, 12:59

Vezi și

"Sursele noastre spun că liderii din coaliţia de guvernare se vor întâlni astăzi la Palatul Victoria într-o şedinţă în care vor definitiva pachetul de măsuri fiscale. Va fi practic o şedinţă în care se vor pune la punct ultimele reglaje referitor la taxe si impozite urmând ca, ulterior, guvernul condus de Marcel Ciolacu să ia toate avizele necesare şi pachetul să fie adoptat într-o şedinţă a guvernului, după care să fie trimis în Parlament, unde vom asista, cel mai probabil săptămâna viitoare, spus sursele noastre, la momentul în care premierul Marcel Ciolacu şi guvernul pe care îl conduce îsi vor asuma răspunderea pentru proiectul care va cuprinde noi taxe si impozite.

Vă reamintesc principalele modificări ce vor fi impuse în acest proiect de lege: ne referim în primul rând la bănci, toate băncile din România vor fi obligate să plătească o taxă de 1% din cifra de afaceri, asta pe lângă impozitul pe profit 10%. Este o taxă care, din calculele economiștilor, ar trebui să aducă la bugetul de stat venituri suplimentare de 5 miliarde de lei. De asemenea vor fi modificări si pentru multinaţionale, care vor fi obligate să plătească o taxă de 1% din cifra de afaceri, însă doar în cazul in care impozitul de profit, de 16% ar fi mai mic de cota de 1% din cifra de afaceri. 

Liberalii au emis mai multe linii roşii referitoare la acest pachet de măsuri fiscale. Liberarii au insistat ca atuala cotă de TVA să rămână la 12% și să nu crească. De asemenea, cota unică de impozit pe profit de 16% la rămâne și ea in vigoarel asta după ce liberalii au insistat. Asteptăm momentul de săptămâna viitoare, când premierul Marcel Ciolacu va veni în Parlament pentru a-şi asuma răspunderea pe acest pachet de măsuri fiscale", a transmis reporterul Observator Marius Gârlașiu.

Supraimpozitare

Pe acelaşi subiect

Bănci - 1% din cifra de afaceri

Multinaţionale - 1% din cifra de afaceri

Creştere impozit

Case mai scumpe de 500.000 € - 0.3%

Maşini mai scumpe de 75.000 € - 0.3%

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Zi decisivă pentru banii românilor: PNL și PSD pun la punct noul pachet de măsuri fiscale. Ultimele modificări la taxe și impozite