Antena Meniu Search
x

Video Care este rețeta pentru micii pefecți. Cât trebuie ținuți pe grătar și care este cea mai potrivită garnitura

Micul, preferatul românilor, stârneşte un val de dileme. Cât se ţin pe grătar, de câte ori se întorc sau care este cea mai bună garnitură pentru ei. Un festival întreg dedicat lor încearcă să răspundă la toate întrebrile iar în urma unui concurs va fi ales Micul de Aur.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 30.09.2023, 13:49

Vezi și

Este foarte greu să afli toate secretele bucătarilor care pregătesc mici tradiționali, asta pentru că fiecare are secretul și rețeta lui. Dacă vorbim despre gramajul la care trebuie să fie modelat un mic este undeva între 80-100 de grame. Vorbim despre mici făcuți din carne de oaie și carne de vită, sau din carne de vită și porc pentru persoanele cărora nu le place carnea de oaie.

Rețeta pentru micii perfecți

Pentru un mic perfect, există câteva reguli. De exemplu, frământarea aluatului cu fulgi de gheață și nu cu apă, apă minerală sau sifon. Micii se fac pe grătarul încins la 270-300 de grade. Focul trebuie făcut neapărat cu cărbuni iar micii nu trebuie ținuți pe grătar mai mult de 7-8 minute.

La festivalul Micului de Aur, organizat în Capitală, bucătarii pregătesc 15.000 de mici. Pentru un gust perfect, micii se servesc neapărat cu muștar. Dacă vorbim despre garnitura cu are trebuie serviți, perfecți sunt castraveții murați în saramură, cu sare neiodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Reţete » Care este rețeta pentru micii pefecți. Cât trebuie ținuți pe grătar și care este cea mai potrivită garnitura